Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

ŽFK „Spartak“ pobednik Kupa Vojvodine za kadetkinje

U ambijentu uslovljenom trenutnom epidemiološkom situacijom i preporukama Vlade Republike Srbije o sportskim takmičenjima, 20. novembra 2020. godine, na Gradskom stadionu u Subotici, odigrana je finalna utakmica ovosezonskog takmičenja Fudbalskog Kupa Srbije na teritoriji Vojvodine u ženskom fudbalu za kadetkinje. Pobednice su devojke iz Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice koje su u sjajnoj finalnoj utakmici savladale rivalke iz ŽFK „Vojvodina“ iz Novog Sada rezultatom 3:1 (1:0). Pogotke su postigli Obradović Natalija, Marković Anđela i Gaković Milica za ŽFK „Spartak“, dok je pogodak za ŽFK „Vojvodina“ postigla Vuksanović Anastasija.

Fudbalski savez Vojvodine uz izuzetnu podršku ŽFK „Spartak“ iz Subotice se pokazao kao odličan organizator ove vrhunske predstave i u ovakvim uslovima. Na ovaj način Fudbalski savez Vojvodine je još jednom pokazao da mu je želja za afirmacijom i popularizacijom ženskog fudbala u Vojvodini na visokom mestu.

Pobedniku Kupa Vojvodine u ženskom fudbalu za kadetkinje ekipi ŽFK “Spartak” iz Subotice pobednički pehar uručio je predsednik Komisije za ženski fudbal Fudbalskog saveza Vojvodine Jovan Vukčević koji je ovom priliko istakao: „Jako mi je drago što sam bio u prilici da posmatram finalnu utakmicu Kupa Vojvodine. Igrale su dve najbolje ekipe koje Vojvodina ima, Spartak iz Subotice i novosadska Vojvodina. Spartak je zasluženo pobedio i ja im na tome čestitam i želim da naprave dobar uspeh i na završnom turniru u Staroj Pazovi na finalnom turniru Kupa Srbije za ovu kategoriju“.

Finalisti utakmice ŽFK “Vojvodina” iz Novog Sada pehar je uručio član Komisije za ženski fudbal Fudbalskog saveza Vojvodine i Komesar za takmičenje Razvojne lige Srbije za žene „Sever“ Ilija Vukanović.

Renato Pirša, trener pobedničke ekipe je rekao: „Smatram da su Vojvodina i Spartak dva najbolja kluba ženskog fudbala u regionu Vojvodine. U ovim mlađim kategorijama mislim da su najkvalitetniji i na nivou Srbije. Šteta je što i Vojvodina ne može da ide na finalni turnir. Utakmica je bila dosta zahtevna, devojke su primile gol ali nisu pale, što je jako važno. Posle su dale dva i to je pokazalo njihov kvalitet i talenat jer su u stanju da se vrlo brzo saberu i vrate u igru. Savladali smo stepenik na putu do finala Kupa Srbije i nadam se da ćemo na leto dostojno reprezentovati klub, a zašto da ne i osvojiti Kup Srbije“.

Miloš Savić, trener ŽFK „Vojvodina“ je naglasio: „Iskreno, ovo je možda najbolja kadetska utakmica od kada sam ja u ženskom fudbalu, a tu sam 7 godina. Smatram da su obe ekipe u nekim segmentima bile podjednake. U nekima je Spartak bio bolji, u nekima smo bili mi. Imali smo rezultat 1:1 i inicijativu na terenu, promašili smo dve 100% šanse. Posle su one postigle evrogol i dale još jedan iz prekida i tu se rešila utakmica. Ništa ne mogu da zamerim svojim igračicama, pokazale su svoj potencijal i mislim da su ovo najbolje igračice u državi, ako ne i u regionu“.

 

 

 

2020-12-07T14:26:38+02:0023. 11. 2020.|