ЖФК „Спартак“ победник Купа Војводине за кадеткиње

У амбијенту условљеном тренутном епидемиолошком ситуацијом и препорукама Владе Републике Србије о спортским такмичењима, 20. новембра 2020. године, на Градском стадиону у Суботици, одиграна је финална утакмица овосезонског такмичења Фудбалског Купа Србије на територији Војводине у женском фудбалу за кадеткиње. Победнице су девојке из Женског фудбалског клуба „Спартак“ из Суботице које су у сјајној финалној утакмици савладале ривалке из ЖФК „Војводина“ из Новог Сада резултатом 3:1 (1:0). Поготке су постигли Обрадовић Наталија, Марковић Анђела и Гаковић Милица за ЖФК „Спартак“, док је погодак за ЖФК „Војводина“ постигла Вуксановић Анастасија.

Фудбалски савез Војводине уз изузетну подршку ЖФК „Спартак“ из Суботице се показао као одличан организатор ове врхунске представе и у оваквим условима. На овај начин Фудбалски савез Војводине је још једном показао да му је жеља за афирмацијом и популаризацијом женског фудбала у Војводини на високом месту.

Победнику Купа Војводине у женском фудбалу за кадеткиње екипи ЖФК “Спартак” из Суботице победнички пехар уручио је председник Комисије за женски фудбал Фудбалског савеза Војводине Јован Вукчевић који је овом прилико истакао: „Јако ми је драго што сам био у прилици да посматрам финалну утакмицу Купа Војводине. Играле су две најбоље екипе које Војводина има, Спартак из Суботице и новосадска Војводина. Спартак је заслужено победио и ја им на томе честитам и желим да направе добар успех и на завршном турниру у Старој Пазови на финалном турниру Купа Србије за ову категорију“.

Финалисти утакмице ЖФК “Војводина” из Новог Сада пехар је уручио члан Комисије за женски фудбал Фудбалског савеза Војводине и Комесар за такмичење Развојне лиге Србије за жене „Север“ Илија Вукановић.

Ренато Пирша, тренер победничке екипе је рекао: „Сматрам да су Војводина и Спартак два најбоља клуба женског фудбала у региону Војводине. У овим млађим категоријама мислим да су најквалитетнији и на нивоу Србије. Штета је што и Војводина не може да иде на финални турнир. Утакмица је била доста захтевна, девојке су примиле гол али нису пале, што је јако важно. После су дале два и то је показало њихов квалитет и таленат јер су у стању да се врло брзо саберу и врате у игру. Савладали смо степеник на путу до финала Купа Србије и надам се да ћемо на лето достојно репрезентовати клуб, а зашто да не и освојити Куп Србије“.

Милош Савић, тренер ЖФК „Војводина“ је нагласио: „Искрено, ово је можда најбоља кадетска утакмица од када сам ја у женском фудбалу, а ту сам 7 година. Сматрам да су обе екипе у неким сегментима биле подједнаке. У некима је Спартак био бољи, у некима смо били ми. Имали смо резултат 1:1 и иницијативу на терену, промашили смо две 100% шансе. После су оне постигле еврогол и дале још један из прекида и ту се решила утакмица. Ништа не могу да замерим својим играчицама, показале су свој потенцијал и мислим да су ово најбоље играчице у држави, ако не и у региону“.

 

 

 

2020-12-07T14:26:38+02:0023. 11. 2020.|