ЖФК Пролетер из Зрењанина остварио пласман у Прву лигу Србије за жене

Победом над Миљаковцем од 8:0 у утакмици последњег кола Друге лиге Србије за жене „Север“ играчице ЖФК „Пролетер“ из Зрељанина оствариле су историјски успех  – пласман у Прву лигу Србије.

Утакмица је одиграна у суботу 25. маја, а голове за Пролетер постигле су:

Шокловачки Кристина 15′, 22′, 82′
Голубовић Јована 30′, 33′, 87′
Колунџић Анастасија 77′
Ладвански Дариа 80

Пролетер је такмичење завршио на другм месту са 22 освојена бода. Остварено је 7 победа, 1 реми и 2 пораза.

Нападач и капитен ЖФК Пролетер из Зрењанина, Јована Голубовић, недавно је одиграла своју 50. утакмицу у црвено-белом дресу. Пореклом из Жабља, истиче да је изузетно срећна што сада игра у Зрењанину , сад већ свом граду и да је заједно са клубом расла и развијала се протеклих неколико година.

На утакмици против Миљаковца, Јована је добила симболичан поклон од клуба као прва играчица у историји клуба са преко 50 одиграних утакмица и 50 постигнутих голова и најбољи је стрелац лиге. Од доласка у Зрењанин, Јована има своје место у стартној постави.

„Прва сезона у Зрењанину била је доста турбулентна. Били смо нови у лиги и сви смо учили како систем функционише, од управе до играча. Ја лично сам имала минимално искуство и знала сам како неке ствари изгледају, али било је и доста непознаница. Прилагођавали смо се, учили успут и верујем да је баш то резултирало успонима и титулом већ у првој години, и то без пораза. Променили смо неколико тренера, а у последње две године ту је Сале Антанасијевић који је унео нову енергију и свакодневно нам уливао самопоуздање.

Сале (Александар Антанасијевић прим. аут.) је имао поверење у нас и захтевао је само да играмо фудбал, без пуно филозофирања. Нисмо имали шта да изгубимо, а добили смо пуно. Мало ко је осим њега и нас веровао да можемо да уђемо у прволигашки караван, били смо отписани од већине, али десио се повратак отписаних у Железнику и мислим да смо тада показали зашто је фудбал један од омиљених спортова – чуда су могућа уколико се у њих верује. Сећам се, играли смо претпоследње коло против Железника у гостима и у једном тренутку сам помислила да ћемо посустати на корак од циља. Било је то бити или не бити за нас и њих, али дали смо голове и тада је кренуло наше славље.“

„Победа над Миљаковцем била је још један велики успех који сам до тада постигла, и то управо у свом граду, што је донело пласман у Прву лигу и још веће задовољство“, прича популарна Голуб.

„Толико тога сам доживела са Пролетером овр сезоне да не знам одакле да почнем. За крај, рећи ћу да ми је част што сам део тима који је исписао златним словима једну страницу у историји клуба“.

2024-05-27T18:07:53+02:0027. 05. 2024.|