Завршетак акције Недеље базичног фудбала

Завршном манифестацијом у Старим Бановцима, одржаном дана 29.09.2021. године, завршена је промоција женског фудбала. Школа домаћин овог пута је била ОШ „Слободан Савковић“ . Тиме је уједно и завршена УЕФА Недеља базичног фудбала, пројекат који ФСВ реализује сваке године.
Колики је успех целокупног пројекта показују чињенице као што су учешће 12 основних школа, 4 женска фудбалска клуба, преко 120 девојчица које су показале спремност, вољу и умеће у фудбалској игри.
Медијски је пропраћена свака од манифестација која се одиграла на 3 различите локације (Савино Село, Нови Сад, Стари Бановци), укључујући тако и учеснике из околних, мање експонираних, места. На тај начин Савез је ставио до знања да прати и константно брине о квалитетном развоју базичног фудбала у свом региону.
Један од начина ФСВ да покаже освешћеност о значају базичног фудбала је и подела неопходних реквизита за квалитетан рад са децом. Све Основне школе учеснице, као и појединци, су били на тај начин награђени и стимулисани за даљи напредак.
Кроз овај, али и кроз друге сличне пројекте, управа Савеза на прави начин стимулише све вредности којима се деца уче кроз спорт и награђује и препознаје онен који исте идеје негују.
Посебну захвалност дајемо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Председнику комисије за женски фудбал, свим директорима основних школа, медијима и гостима, који су помогли да значај базичног фудбала ставимо у први план.

2023-09-14T06:41:41+02:0030. 09. 2021.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com