Vojvođanske devojčice šampionke Srbije

Proteklog vikenda (11. i 12. juna) u kući fudbala FSS održan je turnir regiona FSS za devojčice uzrasta U13. Učestovale su 72 selektirane devojčice rapoređene u 4 regiona (Vojvodina, Beograd, Zapadna Srbija i Istočna Srbija).

Ispred FSV-a stručni štab su činili: Jovan Vukčević (predsednik komisije za ženski fudbal), Renato Pirša (selektor), Fanđo Vajda (trener selekcije), kao i lekar Marijan Ciganović. Selekcija devojčica je bila sastavljena od 18 devojčica iz 12 klubova i škola fudbala iz cele Vojvodine, a nastupile su sledeće devojčice: Isidora Bogdanović, Sanja Delić, Maša Milošević, Nina Čavić, Nevena Eremić, Milica Beronja, Bojana Glumac, Vanja Krivokapić, Mina Čavić, Adriana Derviši (kapiten), Natalija Obradović, Sara Zaskalicki, Milica Gaković, Kristina Nađ, Georgina Pataki, Ana Grujić, Anđela Matić i Milica Šarić.

Prvog dana turnira odigrana je utakmica sa  selekcijom Beograda, gde je rezultat u regularanom delu bio 2-2 (0-1), golove su postigle Milica Gaković i Kristina Nađ, nakon čega je selekcija FSV dobila utakmicu na penale 4-3. Drugog dana odigrana je utakmica sa  selekcijom Istočne Srbije, gde je rezultat bio 7-1 (2-0), a golove su postigle: Kristina Nađ 2, Mina Čavić, Bojana Glumac, Mlica Šarić, Georgina Pataki i Nina Čavić, nakon toga uručen im je i pehar za uspeh na turniru. Devojčice su van terena prikazale izuzetno ponašanje, a na terenu veliku borbenost, odgovornost, fudbalsku inteligenciju, taktičku disciplinu, sjajan timski duh i na kraju veliku želju za pobedom.

Ovaj turnir uliva nadu u bolju budućnost ženskog fudbala u Srbiji, a ujedno  predstavlja apel svim fudbalskim strukturama FSS-a i fudbalskoj javnosti da puno više pažnje posvete razvoju ženskog fudbalu u Vojvodini i Srbiji.

FSV U13 Turnir regiona 2016 2

2018-09-22T15:33:47+02:0013. 06. 2016.|