Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Veliko priznanje našim sudijama – Novak Simović i njegov petočlani tim u Kazahstanu

U skladu sa ambicijama novog rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije Sudijska komisija FSS na najbolji način deluje na unapređenju i promociji fudbalskog suđenja i fudbalskih sudija u našoj zemlji.

Posle sjajnih priznanja koje dobija naš najbolji sudija Srđan Jovanović sudeći sa svojim timom najznačajnije utakmice Lige šampiona i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a najsvežiji je sinoćni duel Evropskih giganata Italije i Engleske u kojem je Srđan sa svojim timom ostavio izvanredan i dominantan utisak, priznanja dobijaju i sudijski kontrolori iz naše zemlje koji uživaju izuzetan ugled u Evropi, a najskoriji primer je Dejan Filipović koji je bio kontrolor suđenja na utakmici Lige Evrope između velikana kakvi su Barselona i Mančester Junajted.

Pored ovih uspeha, a kao dokaz posvećenosti i ozbiljnosti u radu Sudijske komisije FSS, dolazi i sve češća i sve značajnija angažovanost Novaka Simovića, inače člana sudijskog tima Srđana Jovanovića.

Naime, UEFA zvaničnici zaduženi za monitoring rada naših sudija odredili su kompletan, šestočlani, Srpski sudijski tim za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo između nacionalnih selekcija Kazahstana i Danske.

Prvi put u istoriji suđenja u našoj zemlji pored pomoćnih sudija i četvrtog sudije na put Kazahstana kreću i naše sudije koje će biti deo tima u VAR sobi. Dodatni značaj, draž i šarm ovoj utakmici daje i prisustvo u timu predstavnice „lepšeg“ pola.

Sastav našeg sudijskog tima za ovu značajnu utakmicu:

Novak Simović – sudija

Nikola Đorović – pomoćni sudija

Miloš Simović – pomoćni sudija

Lazar Lukić – četvrti sudija

Momčilo Marković – VAR sudija

Jelena Cvetković – AVAR sudija

Utakmica se igra u Astani, u nedelju, 26. marta 2023. godine, sa početkom u 15,00 časova po srednjeevropskom vremenu i može se pratiti preko malih ekrana.

2023-03-24T11:03:54+02:0024. 03. 2023.|