Утакмица ветерана ФС Војводине и ФС Београда поводом обележавања 100 година ФСВ

У склопу обележавања 100 година постојања Фудбалског савеза Војводине и отварања новоподигнуте управне зграде ФК „Подунавац“, у петак, 27. септембра 2019. године, у Белегишу је одиграна ревијална утакмица између ветерана ФС Војводине и ФС Београда.

Мала свечаност одржана је непосредно пре почетка утакмице у којој је госте поздравио генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић и захвалио им се што су увеличали свечаност Савеза – Век постојања. Том приликом генерални секретар ФСВ  уручио је плакете Фудбалског савеза Војводине председнику Општине Стара Пазова, господину Ђорђу Радиновићу, као и Фудбалском савезу Београда, а плакету је примио Илија Петковић, председник ФС Београда и прослављени репрезентативац Југославије и некадашњи селектор. У делегацији гостију, поред осталих, били су и ранији истакнути репрезентативци Станислав Караси и Бошко Ђуровски, као и генерални секретар ФС Београда Мирослав Стојановић.

За селекцију Војводине су наступили врхунски мајстори фудбала Саша Дракулић, Мића Врањеш, Божа Ђурковић, Горан Шаула, Радован Кривокапић, Меша Чековић, Владимир Јоцић, Александар Стевановић, Зоран Говедарица, Горан Зарић, Горан Ћурко, Далибор Пунишић, Мирослав Ждрња и Бркљач Владимир. Стручни штаб селекције Војводине су предводили некадашњи и садашњи врхунски стручњаци Радивој Радисав, Милољуб Остојић, Спасоје Јелачић, Љубиша Дунђерски, Зоран Алимпић и Данијел Жупић.

Са друге стране за селекцију ФС Београда, између осталих, наступили некадашњи мајстори ове игре Мартиновић, Божовић, Фабио да Силва, док су их са клупе предводили Илија Петковић и Драган Танић.

На крају, резултат утакмице је био 5:2 у корист велемајстора из Војводине, а стрелци су били Дракулић (2), Ђурковић, Врањеш и Ждрња за Војводину, док је за госте стрелац био Микић (2).

2019-10-01T12:27:00+02:0030. 09. 2019.|