У Зрењанину одржане селективне утакмице женских селекција ФСВ У-15 и У-13

Окупљање играчица женских пионирских селекција Фудбалског савеза Војводине У-15 и У-13 и тренинг утакмице организовано је 16. новембра 2023. године у Зрењанину.

Селективни тренинг је био конципиран тако да су се из њега могли извући индивидуални закључци о техничким способностима сваке девојчице у владању са лоптом, као и о њиховим индивидуалним моторичким способностима и фудбалским вештинама у игри 1х1 и 2х2, као и на крају о њиховом смислу за игру и тренутном нивоу ситуационе фудбалске интелигенције, кроз разумевање игре и способности сарадње у играма на скраћеном простору у односима 3х3 и 4х4. Више од половине девојчица је показало висок ниво потребних фудбалских елемената за овај ниво селекције.

Међусобна селективна тренинг утакмица је одиграна између 3 екипе (жута, наранџаста и плава), које су биле постављене у три различита система игре на основу тренутних способности играчица. Све три екипе су тимски коректно спровеле оквирни модел и филозофију игре, а појединачно су се искристалисале играчице за ужи списак за наредно селективно окупљање.

Изјаве за Јутјуб канал Фудбалског савеза Војводине дали су Ренато Пирша (селектор селекције до 13 година), Владимир Ранисављевић (селектор селекције до 15 година) и представник домаћина окупљања ЖФК Пролетер Александар Антанасијевић.

Новинар и сниматељ били су Дамир Петровић и Бранимир Бига из ДБ видео продукције.

 

 

 

 

 

 

2023-11-17T17:37:32+02:0017. 11. 2023.|