Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana Skupština Fudbalskog saveza Vojvodine

Za manje od sat vremena, delegati Skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine, apsolvirali su devet tačaka dnevnog reda. Prvobitno je, kako procedura i nalaže, utvrđeno brojčano stanje, pa je prisustvo 44 od ukupno 58 delegata, bilo signal da postoji kvorum i da može da se počne sa podnošenjem izveštaja, potom i glasanjem.

Iscrpan i detaljima bogat Izveštaj o radu FS Vojvodine za 2022. godinu, uz video-prezentaciju, podneli su Dragan Simović, prvi čovek saveza, i Miodrag Cvijić, generalni sekretar FSV.

-Zadovoljstvo je videti veliki broj gostiju iz svih regiona fudbalske Srbije, to je dokaz jedinstva FSS, čiji je bitan činilac FS Vojvodine. Osvrt unazad izaziva pozitivne emocije, jer su sve strukture saveza funkcionisale bez zadrške. Nećemo se uspavati na lovorikama ostvarenih rezultata, pred nama su svakodnevni izazovi, prevashodno u borbi za regularnost takmičenja. Ne smemo zanemariti učinak vojvođanskih klubova u Super i Prvoj ligi. Vojvodina i TSC imaju aktivnu ulogu u borbi za evropsku vizu, dok je Železničar iz Pančeva ostvario istorijski uspeh, obezbedivši pre kraja trke plasman među superligaše – rekao je Dragan Simović, predsednik FS Vojvodine.

Od naredne sezone, na terenima tri grupe Vojvođanske lige, planirano je obavezno snimanje utakmica.

-Navedena obaveza već postoji u Srpskoj ligi “Vojvodina“, ideja je da i na ovaj način damo doprinos u borbi za regularnost. Smatramo da će uvođenje baraža za viši rang, učiniti interesantnom i borbu za drugo mesto u Vojvođanskim ligama. Aktivnosti smo realizovali u skladu sa planovima, učinili puno dobrih stvari u segmentu omasovljavanja sudijskog kadra i edukacije trenera, kroz saradnju sa Fakultetom za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu. Reorganizacijom takmičenja u Omladinskoj, Kadetskoj i Pionirskoj ligi, ostvarili smo pun pogodak – istakao je Miodrag Cvijić, generalni sekretar.

Za govornicu je izašao i Zoran Purić, predsednik Nadzornog odbora, podnevši izveštaj o radu ovog tela. Zaključak je da su svi organi FSV radili u skladu sa svojim nadležnostima i da nije bilo kršenja propisa. Bilans uspeha je ocenjen pozitivno, prihod je u 2022. godini iznosio 70.758.775,00 dinara, a rashod 62.272.477,00 dinara, pa dobit iznosi 8.486.298,00 dinara. Sredstva kojima je savez raspolagao bila su iznad očekivanih, usled čega je 12.810.000,00 dinara dodeljeno kao novčana pomoć klubovima i školama fudbala. Deo sredstava, usmeren je za nabavku lopti, klubovima ženskog fudbala, bazičnog fudbala i futsala.

Za predsednika Odbora za sprovođenje izbora u mandatnom periodu 2022-2026, izabran je Miloš Ponjević, a članovi su Nemanja Plavšić, Borislav Bojić, Miloš Petković i Marina Lovre.

Na sednici je istaknut kvalitetan rad portala FSV info, koji je za kratko vreme postao neizostavan faktor u informisanju ljubitelja fudbala.

Branislav Nedimović, potpredsednik FS Srbije, pozdravio je prisutne delegate i goste, naglasivši da je savez pod vođstvom novog predsednika Dragana Džajića krenuo novim putem, sa željom da se u predstojećem periodu realizuju svi strateški ciljevi.
-Drago mi je da FS Vojvodine funkcioniše na stabilnim temeljima i da sledstveno tome daje pozitivan signal u radu FSS. Očekujem da u predstojećem periodu, između ostalog, realizujemo više projekata izgradnje mini sportskih centara u svim regionima, jer je kvalitetna infrastruktura polazna osnova fudbalskog razvoja.

Među brojnim gostima, bili su Branislav Nedimović i Sandra Sremčević, potpredsednici FS Srbije, Vladimir Petrović Pižon, član IO FSS, Nebojša Živanović, predsednik FS Regiona zapadne Srbije, Marko Zdravković, predsednik FS Beograda, Zoran Ignjatović, predsednik FS Regiona istočne Srbije, Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FS Srbije, Dragomir Lazović, predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige, Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice klubova Super i Prve lige, Gojko Vukoje, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu…

2023-05-13T07:44:14+02:0013. 05. 2023.|