Турнир девојчица у Хртковцима

Новоименована Комисија ИО ФСВ за женски фудбал је врло брзо прионула на посао и кренула у реализацију зацртаних циљева за период март – јун 2015. године. Већ су се два од десет планираних задатака почели остваривати.
(1) Успоставити спону са представницима Мини Макси лиге Србије како би се женске екипе бесплатно укључивале у програме завршница ових турнира. (ревијалне утакмице). Такође би се Женски Мини Макси купови организовали у оним срединама где је женски фудбал још у повоју.
(2) Радити на афирмацији пројекта: „Моја школа – мој клуб“, јер он поред активности које нуди, обезбеђује и опрему за полазнике. Свака регистрована школа у овом пројекту је уз добру подршку семе будућег клуба.
Почетком марта одржан је Женски Мини Макси куп у Војводини за општину Рума. Домаћин је била ОШ „Милош Црњански“ из Хртковаца. Њихова новоизграђена хала је била поприште окршаја 4 екипе које су покушале да изборе пласман на завршни регионални турнир који ће се одржати у Врбасу 19. марта ове године. Пре почетка прве утакмице председник Комисије ИО ФСВ за женски фудбал Јован Вукчевић је уручио школи домаћину и ОШ „Душан Јерковић“ из Буђановаца опрему за улазак у пројекат „Моја школа – мој клуб“. Поред ове две екипе на турниру је учествовала и ОШ „Миливој Петковић Фећко“ из Платичева као и промотерке ових купова девојчице из новосадске „Бистрице“.
Велику заслугу за организацију ове фудбалске манифестације имају и два директора Зоран Јанус и Ђорђе Мирковић као и професор Срђан Којадиновић који је беспрекорно руководио читавим такмичењем.
После шест веома занимљивих и узбудљивих утакмица добио се и победник али главни утисак са турнира носе свакако домаћи навијачи који су френетично бодрили своју екипу поготово против школа из најближег окружења.

25 (2)

 

2018-09-23T09:36:16+02:0014. 03. 2015.|