Sjajan završetak ovogodišnjeg Prvenstva Vojvodine u futsalu za devojčice

U sjajnoj atmosferi u sali Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Budisavi na impresivan način je završeno ovogodišnje Prvenstvo Vojvodine u futsalu (4+1) za devojčice 2001. godište i mlađe.
Domaćin završnog dana je bio Ženski fudbalski klub „Vojvodina“ iz Novog Sada.
Učesnici su bili: ŽFK „Vojvodina“ iz Novog Sada, FK „Radnički 1919“ iz Zrenjanina (ženski tim), ŽFK „Bačka Žabalj“ iz Žablja, ŽFK „Sremice“ iz Sremske Mitrovice, ŽFK „Kikinda“ iz Kikinde i OFK „Stajićevo“ iz Stajićeva (ženski tim).

Pored tri utakmice za konačan plasman, odigrane su i tri revijalne utakmice između ovih ekipa koje su bile svrstane u regione Srem, Banat i Bačka.

Gosti su bili devojčice iz ŽFK „Rad“ iz Beograda koje su sa ŽFK „Sremice“ nastupale za region Srema. Region Bačke su činili ŽFK „Vojvodina“ iz Novog Sada i  ŽFK „Bačka Žabalj“ iz Žablja, a za region Banata su nastupale devojčice iz ŽFK „Kikinda“ iz Kikinde, FK „Radnički 1919“ iz Zrenjanina (ženski tim) i OFK „Stajićevo“ iz Stajićeva (ženski tim).

Sve utakmice su obilovale svim onim što fudbal čini „najvažnijom sporednom stvari na svetu“: visokim tempom, lepim akcijama, šansama, efektnim odbranama oba golmana i neizvesnošću do samih krajeva utakmica.
U finalnoj utakmici Vojvodina je bolje otvorila utakmicu i već nakon par minuta igre, propustila dve kolosalne prilike za gol. Samo zahvaljujući blistavim odbranama čuvarke mreže iz Sremske Mitrovice, rezultat je ostao 0 : 0. Uprkos stalnim napadima „crveno-belih“, Mitrovčanke su, na oduševljenje njihovih navijača,  prve došle u vođstvo.
Igračice Sremica, iskoristile su kiks odbrane Novosađanki i nakon brze izmene pasova, lopta se našala u mreži Tatjana Perenčević.
Vodeći gol Sremica u velikoj meri je uticao na igru Vojvodine. Vidljiva je bila žurba i nervoza u akcijama, što je rezultiralo lošim završnim pasom i nepreciznim udarcima sa distance. Sa druge strane, Mitrovčanke su bile silno motivisane i požrtvovane, uspele su da sačuvaju svoj gol, tako da se na poluvreme otišlo sa vođstvom Sremica.
Početak drugog dela utakmice, nagovestio je još veću borbu i neizvesnost. Vojvodina je „pucala iz svih oružja“, ali su lopte fijukale van okvira gola ili su postajale plen golmanke Sremica.
Nakon silnih ataka, Voša je konačno pronašla ključ za sremsku „bravu“. Prva smišljena i brza akcija rezultirala je preciznim udarcem Milice Dende, koja je pogodila levi donji ugao za izjednačenje. Male Vošine „pčelice“ su se tog momenta pretvorile u razjarene ose i nakon nekoliko minuta uspele da preokrenu rezultat u svoju korist. Strelac je bila Isidora Gajdobranski. Ubrzo posle toga, oglasila se sudijska pištaljka koja je označila kraj ovog susreta za infarkt i početak velikog slavlja igračica Vojvodine.

U utakmici za treće mesto nakon „rovovske borbe“ slavila je ekipa Radničkog iz Zrenjanina koja je dugo lomila otpor devojčica iz Kikinde i na kraju, ipak, slavila sa rezultatom 3:0.

Izuzetna neizvesnost je vladala i u utakmici za 5. mesto u kojoj nakon regularnog dela nije bilo pobednika, pa se prišlo izvođenju penala. Nakon ovih udaraca slavile su devojčice iz Žablja.

Kompletan doživljaj je upotpunila verna publika koja se okupila u impozantnom broju i koja je uglavnom bila sastavljena od roditelja, ali i ostalih ljubitelja ženskog fudbala.

Maksimalnu podršku ovom prvenstvu, kao i svim ostalim aktivnostima u ženskom fudbalu, pružio je FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE koji je, između ostalog, obezbedio i prigodna priznanja za tri prvoplasirane ekipe.

Rezultati odigranih utakmica završnog dana:

Revijalne utakmice regiona:

„Bačka“ – „Srem“ 2:0

„Srem“ – „Banat“ 0:2

„Banat“ – „Bačka“ 2:1

Utakmice za plasman:

ŽFK „Bačka Žabalj“ – OFK „Stajićevo“ ženski tim 3:2 (nakon penala)

FK „Radnički 1919“ ženski tim – ŽFK „Kikinda“ 3:0

ŽFK „Vojvodina“ – ŽFK „Sremice“ 2:1

2018-09-25T14:48:57+02:0029. 02. 2016.|