Секција ветерана ФК „Војводина“ посетила Фудбалски савез Војводине

Чланови Секције ветерана ФК „Војводина“ на челу са председником Васом Пушибрком посетили су Фудбалски савез Војводине. Поред председника, у делегацији су били бивши играчи: проф. др Радивој Радосав, Жељко Јурчић и Драгољуб Беквалац, као и секретар секције Цвијан Савковић.

Ветеране „Воше“ примио је генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић. У срдачном получасовном разговору делегација ветерана је упознала домаћина о својим тренутним активностима, као и плановима за прво полугодиште текуће године. Док је генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић гостима представио гостима активности и рад ФСВ за прошлу, као и планове за ову годину, са нагласком да је ово година јубилеја, 100 година фудбала у Војводини, тако да ФСВ планира издавање монографије „Век фудбала у Војводини“, где би и секција ветерана „Воше“ била укључена у издавање овог капиталног издања.

Председник ветерана Васа Пушибрк дао је нагласак, пре свега, прослави 105 година постојања ФК „Војводина“, као и прослави 30 година од освајања друге титуле првака Југославије, у чему ће ветерани бити носиоци ове прославе. Поред тога, представили су и календар утакмица које ће одиграти до краја јуна ове године. Тако ће већ 9. априла угостити у Новом Саду ветеране ФК „Црвена звезда“, а након тога , 7. маја, следи реванш у Београду. 19. маја у госте долазе ветерани ФК „Динамо“ из Загреба. Такође, постоји могућност да се 31. маја, на дан када је освојена друга титула првака Југославије, одигра утакмица са ветеранима ФК „Слобода“ из Тузле. Активности у првом полугодишту завршиће се гостовањем у Лесковику код Ниша, на прослави 50 година постојања ФК „Стеван Нештицки“.

За све ове активности и сусрете потребна су одређена финасијска средства, тако да су челници Фудбалског савеза Војводине обећали помоћ у складу са својим могућностима.

2019-03-20T14:04:24+02:0020. 03. 2019.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com