Одржани семинари делегата и судија све три Војвођанске фудбалске лиге

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије, у Старој Пазови, у уторак и среду, 05. и 06. марта 2019. године, одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фуддбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинаре је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је делегатима и судијама пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења. Генерални секретар је такође обрадовао судије саопштивши да ће им Фудбалски савез Војводине помоћи у набавци опреме тиме што ће сносити половину укупних трошкова.

Уз генералног секретара отварању семинара присуствовао је и Раде Вукелић, председник Комисије за унапређење суђења СОС ФСВ, као и Ђорђе Жутић, испред Струковне организације судија ФСВ, који је свима захвалио на сарадњи током протеклог периода и истакао да је дошло време за „млађе снаге“ а да ће он остати на располагању судијској организацији у оној мери колико год то буде било потребно.

Делегати и судије су прво имали проверу здравствене способности којом је руководио доктор Душан Атић.

Током преподнева судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Милан Радаковић, национални фитнес инструктор ФСС.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ је до детаља упознао делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

У послеподневним сатима учесницима је презентована ревизија Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала. Овим делом семинара је руководила Комисија за унапређење суђења.

Делегати и судије су затим проверавали теоретску спремност путем видео теста.

 

2019-03-07T13:14:17+02:0007. 03. 2019.|