Одржани семинари делегата и судија све три Војвођанске фудбалске лиге

У Зрењанину, у Дому ученика средњих школа „Ангелина Којић – Гина“ и на стадиону ФК „Пролетер“, у четвртак и петак, 5. и 6. августа 2021. године, у склопу припрема за предстојећу такмичарску 2021./22. сезону, одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фудбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинар је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је делегатима и судијама пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења. Генерални секретар је истакао да, како у Фудбалском савезу Војводине, тако и у самој судијској организацији, „дувају неки нови позитивни ветрови“ на опште задовољство свих актера фудбалске игре у Војводини.

Посебан печат семинару и подршку судијској организацији својим присуством дали су руководиоци Фудбалског савеза Војводине на челу са председником Драганом Симовићем, замеником председника Гораном Драчом и генералним секретаром Миодрагом Цвијићем.

Председник Драган Симовић, најтоплије поздравивши учеснике, није крио одушевљење организацијом семинара и још једном истакао да Судијска организација ФСВ има пуну подршку у свом раду и да очекује да се и даље развија и унапређује како би фудбал у Војводини и даље и још чвршће био на врхунском нивоу.

Судије и делегате је, такође, поздравио и председник Струковне организације судија ФСВ Бранко Павловић који је са својим сарадницима Јовицом Шавијом, Иваном Микалачким, Дејаном Поточаном и Николом Томичићем више него успешно руководио овим семинаром са ког су службена лица понела изузетно повољне утиске и сјајно расположење.

Судије су после дужег времена, а на њихово нескривено задовољство, имале двоневни семинар, док су се делегати окупили у петак, у раним преподневним сатими, и максимално искористили време како би унапредили ниво свог знања за предстојећу такмичарску сезону.

Проверу здравствене способности и судија и делегата извршила је Ординација спортске медицине „Sport Medico“ којом је руководио доктор Бојан Ћећез са својом екипом.

Током преподнева судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Милан Радаковић, национални фитнес инструктор ФСС, са својом комисијом.

Са најбитнијим одредбама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама судије и делегате у изузетно интересантном предавању упознао је мајор полиције господин Миња Рељић из Полицијске управе у Зрењанину.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ је до детаља упознао делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

„Шлаг на торту“ на овом семинару ставили су сјајне и врхунске и најбоље судије на овим просторима, браћа Новак и Милош Симовић који су са невероватном жељом и несебичношћу пуна четири сата провели са судијама делећи са њима своје богато међународно искуство. Судије су биле одушевљене предавањем, тренингом и показном вежбом које су им приредили браћа Симовић.

И судијама и делегатима су се обратили и Комесари за такмичење и суђење на њиховим лигама:

ВФЛ Север – Зоран Пурић и Дејан Вучић

ВФЛ Исток – Павел Рохарик и Маријан Родеан

ВФЛ Југ – Игор Митровић и Роберт Киш-Чепеги

У богатом дводневном програму учесницима су презентована Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала.

И делегати и судије су, такође, проверавали теоретску спремност путем тестирања.

 

 

 

2021-08-11T03:44:52+02:0010. 08. 2021.|