Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Održani seminari delegata i sudija sve tri Vojvođanske fudbalske lige

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, u petak i subotu, 28. i 29. februara 2020. godine, održani su seminari delegata i sudija Vojvođanskih fudbalskih liga “Sever”, “Jug” i “Istok”.

Seminare je otvorio generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić koji je delegatima i sudijama poželeo uspešan rad i uspešnu sezonu uz želju da delovanjem doprinose regularnosti takmičenja. Generalni sekretar je takođe obradovao sudije i delegate  saopštivši da je Fudbalski savez Vojvodine povećao takse službenim licima istakavši da rukovodstvo Fudbalskog saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem i na ovaj način pokazuje i dokazuje da vodi računa i o ovom veoma važnom „šrafu“ fudbalske organizacije.

Da im je sudijska organizacija veoma bitan segment pokazali su svojim prisustvom i potpredsednik FSV Mirko Dubroja i zamenik predsednika FSV Goran Drača koji su pozdravili sve prisutne poželevši uspešan rad i naglasivši da će sudije uvek imati zaštitu nadležnih organa, ali da moraju da svojim kvalitetnim obavljanjem posla daju podršku naporima rukovodstva FSV da obezbedi apsolutno regularno takmičenje za sve učesnike fudbalske igre.

Sudije i delegate je, takođe, pozdravio i predsednik sudijskog organa Milan Radaković koji je sa svojim kolegama Urošem Subotićem i Brankom Pavlovićem više nego uspešno rukovodio ovim seminarom sa kog su službena lica ponela izuzetno povoljne utiske i sjajno raspoloženje.

Sudije su prvo imali proveru zdravstvene sposobnosti kojom je rukovodio doktor Dušan Atić sa svojom ekipom.

Tokom prepodneva sudije su polagale testove fizičke pripremljenosti kojima je rukovodio Milan Radaković, nacionalni fitnes instruktor FSS, sa svojom komisijom.

Miodrag Radaković, predsednik Takmičarske komisije FSV je do detalja upoznao delegate sa najbitnijim delovima Propozicija takmičenja.

I sudijama i delegatima su se obratili i Komesari za takmičenje i suđenje na njihovim ligama:

VFL Sever – Ivica Bošnjak i Srđan Zavišin

VFL Istok – Predrag Ratković i Marijan Rodean

VFL Jug – Zoran Alimpić i Branislav Ćaćić

U poslepodnevnim satima učesnicima je prezentovana revizija Pravila fudbalske igre i ujednačavan je kriterijum suđenja gledanjem najnovijeg UEFA video materijala.

Delegati i sudije su zatim proveravali teoretsku spremnost putem video testa.

 

 

2020-03-02T11:39:10+02:0002. 03. 2020.|