Одржани семинари делегата и судија све три Војвођанске фудбалске лиге

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије, у Старој Пазови, у петак и суботу, 28. и 29. фебруара 2020. године, одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фудбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинаре је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је делегатима и судијама пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења. Генерални секретар је такође обрадовао судије и делегате  саопштивши да је Фудбалски савез Војводине повећао таксе службеним лицима истакавши да руководство Фудбалског савеза Војводине на челу са председником Драганом Симовићем и на овај начин показује и доказује да води рачуна и о овом веома важном „шрафу“ фудбалске организације.

Да им је судијска организација веома битан сегмент показали су својим присуством и потпредседник ФСВ Мирко Дуброја и заменик председника ФСВ Горан Драча који су поздравили све присутне пожелевши успешан рад и нагласивши да ће судије увек имати заштиту надлежних органа, али да морају да својим квалитетним обављањем посла дају подршку напорима руководства ФСВ да обезбеди апсолутно регуларно такмичење за све учеснике фудбалске игре.

Судије и делегате је, такође, поздравио и председник судијског органа Милан Радаковић који је са својим колегама Урошем Суботићем и Бранком Павловићем више него успешно руководио овим семинаром са ког су службена лица понела изузетно повољне утиске и сјајно расположење.

Судије су прво имали проверу здравствене способности којом је руководио доктор Душан Атић са својом екипом.

Током преподнева судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Милан Радаковић, национални фитнес инструктор ФСС, са својом комисијом.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ је до детаља упознао делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

И судијама и делегатима су се обратили и Комесари за такмичење и суђење на њиховим лигама:

ВФЛ Север – Ивица Бошњак и Срђан Завишин

ВФЛ Исток – Предраг Ратковић и Маријан Родеан

ВФЛ Југ – Зоран Алимпић и Бранислав Ћаћић

У послеподневним сатима учесницима је презентована ревизија Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала.

Делегати и судије су затим проверавали теоретску спремност путем видео теста.

 

 

2020-03-02T11:39:10+02:0002. 03. 2020.|