Одржани семинари делегата и судија све три Војвођанске фудбалске лиге

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије, у Старој Пазови, у понедељак и уторак, 12. и 13. августа 2019. године, одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фуддбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинаре је отворио генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је делегатима и судијама пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења.

Уз генералног секретара отварању семинара присуствовао и Милорад Вујачић, председник Комисије за унапређење суђења СОС ФСВ као и Комесари за суђење Срђан Завишин, Маријан Родеан и Бранислав Ћаћић.

Ђорђе Жутић, почасни председник Струковне организације судија ФСВ, који је истакао да судије јесу младе али да се од њих очекује да буду носиоци такмичења, а да ће од Струковне организације и Фудбалског савеза Војводине имати максималну подршку.

Делегати и судије су прво имали проверу здравствене способности којом су руководили доктор Бојан Ћећез и доктор Павле Максимовић.

Током првог дана судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Милан Радаковић, национални фитнес инструктор ФСС.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ и Комесари за такмичење Предраг Ратковић, Ивица Бошњак и Зоран Алимпић су до детаља упознали делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

Током семинара учесницима је презентована и ревизија Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала. Овим делом семинара је руководила Комисија за унапређење суђења.

Делегати и судије су затим проверавали теоретску спремност путем теста.

 

 

2019-08-17T11:19:16+02:0014. 08. 2019.|