Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Održane konferencije klubova ženskih liga Fudbalskog saveza Vojvodine

U prostorijama Fudbalskog saveza Vojvodine, u petak 23. avgusta 2019. godine, održane su Konstitutivne konferencije klubova Druge fudbalske lige Srbije za žene – grupa “Sever” i Razvojne lige mlađih kategorija Srbije za žene – grupa “Sever”.

Konferenciji klubova Druge fudbalske lige Srbije za žene – grupa “Sever” prisustvovalo je pet klubova, od ukupno šest koji će se takmičiti u narednoj takmičarskoj sezoni. Istaknuto je veliko zadovoljstvo osnivanjem novog ženskog fudbalskog kluba “Lehel” iz Zrenjanina.

Za predsednika Konferencije klubova izabran je Dragan Rađen iz ŽFK “Moskva” (Novi Sad), dok je za zamenika predsednika Konferencije izabran Dragan Nedeljković iz ŽFK “Banat” (Vršac).

Nakon izvlačenja takmičarskih brojeva poznati su i parovi prvog kola koje bi po rasporedu trebalo da bude 14./15. septembra:

 • ŽFK “Moskva” (Novi Sad) – ŽFK “Stajićevo 2017” (Stajićevo)
 • ŽFK “Lehel” (Zrenjanin) – ŽFK “Polet” (Sivac)
 • ŽFK “Banat” (Vršac) – ŽFK “Nova kolonija” (Kovin)

Ovom prilikom izvučeni su i parovi za prvu fazu Fudbalskog Kupa Srbije koji se igra na teritoriji Vojvodine i čije pretkolo je predviđeno da se igra 19./20. oktobra 2019. godine:

 • ŽFK “Polet” (Sivac) – ŽFK “Lehel” (Zrenjanin)
 • ŽFK “Nova kolonija” (Kovin) – ŽFK “Moskva” (Novi Sad)

U pretkolu su slobodni ŽFK “Stajićevo 2017” i ŽFK “Banat”. Polufinalne utakmice su predviđe da se igraju 26./27. oktobra, a finale 2./3. novembra 2019. godine.

Konferenciji klubova Razvojne lige mlađih kategorija Srbije za žene – grupa “Sever” prisustvovalo je deset, od ukupno dvanaest klubova koji će se takmičiti u narednoj takmičarskoj sezoni. Novoosnovani ženski fudbalski klub u ovoj kategoriji je ŽFK “Vojo Gačić” iz Pančeva.

Za predsednika Konferencije klubova izabrana je Fanđo Vajda iz ŽFK “TSC” (Kanjiža), dok je za zamenika predsednika Konferencije izabrana Aleksandra Mišelić iz ŽFK “Vojo Gačić” (Pančevo).

Nakon izvlačenja takmičarskih brojeva poznati su i parovi prvog kola koje bi po rasporedu trebalo da bude 7./8. septembra:

 • ŽFK “Vojvodina” (Novi Sad) – ŽFK “Spartak d.o.o.” (Subotica)
 • ŽFK “Polet” (Sivac) – ŽFK “Spartak” (Subotica)
 • ŽFK “Bačka” (Bačka Palanka) – ŽFK “Stajićevo 2017” (Stajićevo)
 • ŽFK “Voša As” (Novi Sad) – ŽFK “Mladost” (Srbobran)
 • ŽFK “Nova kolonija” (Kovin) – ŽFK “Vojo Gačić” (Pančevo)
 • ŽFK “TSC” (Kanjiža) – ŽFK “Banat” (Vršac)

Klubovi su informisani o novom takmičenju u ženskom fudbalu koje je pokrenuo Fudbalski savez Srbije kao pilot projekat, a radi se o Kup takmičenju za Kadetsko-Pionirski uzrast. Unjemu bi pravo nastupa imale igračice koje su protekle sezone nastupale u Razvojnoj ligi. Prvak bi u novembru igrao sa prvacima ostalih regiona u Srbiji za dobijanje pobednika Kupa na teritoriji Srbije u ovom uzrastu. U ovoj sezoni je predviđeno da u ovom takmičenju učestvuju klubovi koji izraze želju da u njemu učestvuju, dok će za narednu sezonu, naverovatnije, učešće biti obavezno.

Klubovima je dat rok da se do 16. septembra izjasne da li će učestvovati u ovom takmičenju.

 

2019-08-29T14:35:36+02:0029. 08. 2019.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com