Одржане конференције клубова женских лига Фудбалског савеза Војводине

У просторијама Фудбалског савеза Војводине, у петак 23. августа 2019. године, одржане су Конститутивне конференције клубова Друге фудбалске лиге Србије за жене – група “Север” и Развојне лиге млађих категорија Србије за жене – група “Север”.

Конференцији клубова Друге фудбалске лиге Србије за жене – група “Север” присуствовало је пет клубова, од укупно шест који ће се такмичити у наредној такмичарској сезони. Истакнуто је велико задовољство оснивањем новог женског фудбалског клуба “Лехел” из Зрењанина.

За председника Конференције клубова изабран је Драган Рађен из ЖФК “Москва” (Нови Сад), док је за заменика председника Конференције изабран Драган Недељковић из ЖФК “Банат” (Вршац).

Након извлачења такмичарских бројева познати су и парови првог кола које би по распореду требало да буде 14./15. септембра:

 • ЖФК “Москва” (Нови Сад) – ЖФК “Стајићево 2017” (Стајићево)
 • ЖФК “Лехел” (Зрењанин) – ЖФК “Полет” (Сивац)
 • ЖФК “Банат” (Вршац) – ЖФК “Нова колонија” (Ковин)

Овом приликом извучени су и парови за прву фазу Фудбалског Купа Србије који се игра на територији Војводине и чије претколо је предвиђено да се игра 19./20. октобра 2019. године:

 • ЖФК “Полет” (Сивац) – ЖФК “Лехел” (Зрењанин)
 • ЖФК “Нова колонија” (Ковин) – ЖФК “Москва” (Нови Сад)

У претколу су слободни ЖФК “Стајићево 2017” и ЖФК “Банат”. Полуфиналне утакмице су предвиђе да се играју 26./27. октобра, а финале 2./3. новембра 2019. године.

Конференцији клубова Развојне лиге млађих категорија Србије за жене – група “Север” присуствовало је десет, од укупно дванаест клубова који ће се такмичити у наредној такмичарској сезони. Новоосновани женски фудбалски клуб у овој категорији је ЖФК “Војо Гачић” из Панчева.

За председника Конференције клубова изабрана је Фанђо Вајда из ЖФК “ТСЦ” (Кањижа), док је за заменика председника Конференције изабрана Александра Мишелић из ЖФК “Војо Гачић” (Панчево).

Након извлачења такмичарских бројева познати су и парови првог кола које би по распореду требало да буде 7./8. септембра:

 • ЖФК “Војводина” (Нови Сад) – ЖФК “Спартак д.о.о.” (Суботица)
 • ЖФК “Полет” (Сивац) – ЖФК “Спартак” (Суботица)
 • ЖФК “Бачка” (Бачка Паланка) – ЖФК “Стајићево 2017” (Стајићево)
 • ЖФК “Воша Ас” (Нови Сад) – ЖФК “Младост” (Србобран)
 • ЖФК “Нова колонија” (Ковин) – ЖФК “Војо Гачић” (Панчево)
 • ЖФК “ТСЦ” (Кањижа) – ЖФК “Банат” (Вршац)

Клубови су информисани о новом такмичењу у женском фудбалу које је покренуо Фудбалски савез Србије као пилот пројекат, а ради се о Куп такмичењу за Кадетско-Пионирски узраст. Уњему би право наступа имале играчице које су протекле сезоне наступале у Развојној лиги. Првак би у новембру играо са првацима осталих региона у Србији за добијање победника Купа на територији Србије у овом узрасту. У овој сезони је предвиђено да у овом такмичењу учествују клубови који изразе жељу да у њему учествују, док ће за наредну сезону, навероватније, учешће бити обавезно.

Клубовима је дат рок да се до 16. септембра изјасне да ли ће учествовати у овом такмичењу.

 

2019-08-29T14:35:36+02:0029. 08. 2019.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com