Одржане конференције клубова Српске лиге ВОЈВОДИНА и Војвођанских фудбалских лига

Maње од месец дана, преостало је до старта пролећног дела првенства у лигама под окриљем ФС Војводине, а сходно устаљеној пракси одржавају се конференције клубова, као наговештај да ће ускоро бити прекинуто затишје у биткама за бодове.

Конференцији клубова Српске лиге “Војводина“, нису присуствовали само представници Динама 1945, Нафтагаса и Хајдука 1912. Занимљиво је да је први пут организована заједничка конференција три групе Војвођанске лиге. Са “Југа“, изостали су делегати Доњег Срема 2015, Дунава, Јединства, Славије и Радничког (НП), док су “Исток“ и “Север“ имали половину представника клубова.

Поред председника конференција клубова и комесара за суђење, био је и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, који је клубовима пожелео пуно успеха у пролећној етапи и присутне упознао са одлукама недавно одржане седнице Извршног одбора ФСВ.

– Јесењи део сезоне у свим лигама под окриљем савеза је протекао без проблема. Снимање утакмица у Војвођанској лиги, показало се као пун погодак. Регуларност је на првом месту, уложићемо максимум напора да и пролећна етапа протекне на највишем нивоу. Дисциплински органи савесно обављају посао и имају нашу подршку у раду. Увођење баража је првенство учинило додатно занимљивим – каже Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.

За реч се јавио и Спасоје Јелачић, менаџер едукације фудбалских тренера ФС Војводине, говорећи о новим курсевима за школовање тренера, са напоменом да ће обавезни семинар тренера бити организован 26. фебруара.

Једногласно су усвојени извештаји такмичарских органа за јесењи део сезоне, као и Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности, при чему су сви клубови са територије савеза у обавези да прописани износ уплате најкасније до 23. фебруара.

Утврђен је и Календар такмичења за пролећни део првенства. Трка се наставља 2. марта и уз једно ванредно коло (10. април) биће завршена 2. јуна. Индекс је променио термин одигравања утакмица као домаћин, па ће ривале, уместо недељом у 10 часова, дочекивати суботом поподне.

Семинар судија предвиђен је од 19. до 23. фебруара, а делегата 27. фебруара и биће организовани у Новом Саду.

 

2024-02-07T00:34:13+02:0007. 02. 2024.|