Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Održana stručna tribina „Uloga fudbalskih sudija na terenu i u fudbalskim organizacijama“

U sjajnom ambijentu amfiteatra Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu u sklopu akcije promocije poziva fudbalskog sudije i omasovljenja sudijskog kadra na ovim prostorima Organizacija sudija FSV organizovala je Stručnu tribinu pod naslovom „Uloga fudbalskih sudija na terenu i u fudbalskim organizacijama“.

Tribini su prisustvovali studenti fakulteta čije prisustvo je i bilo prevashodni cilj održavanja ove Tribine i kojima je iz mnogo uglova i sa mnogo aspekata predstavljen poziv fudbalskog sudije sa ciljem da se i oni priključe familiji fudbalskih sudija.

Specijalni gosti, govornici i promoteri ove akcije bili su:
• Marko Popović – član Sudijske komisije FSS
• Srđan Jovanović – FIFA sudija
• Novak Simović – FIFA sudija
• Miloš Simović – FIFA sudija

Iako je bio najavljen i iako je sa oduševljenjem prihvatio poziv, na žalost, zbog privatnih problema Tribini nije prisustvovao Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije FSS koji je ipak kroz video prezentaciju uzeo učešće i poslao poruku učesnicima.

Čitav niz uglednih gostiju predvodio je Miodrag Cvijić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine koji je pozdravio sve  prisutne i koji je dao punu podršku Organizaciji sudija u svojim nastojanjima da omasovi sudijski kadar na ovim prostorima.

Tribinu je otvorio Branko Pavlović, predsednik Organizacije sudija FSV koji je sa svojim saradnicima Ivanom Mikalačkim i Nikolom Tomičićem bio i nosilac održavanja ove akcije.

Tribini su, takođe, prisustvovali sudije i kontrolori Super lige Srbije, Prve lige Srbije, Srpske lige VOJVODINA i Vojvođanskih fudbalskih liga, kao i sudije i mentori Talent-Mentor programa Organizacije sudija FSV.

Poseban i emotivan trenutak bio je kada je kompletan amfiteatar burnim aplauzom pozdravio doajena suđenja na ovim prostorima – profesora Žarka Popovića.

 

 

 

2023-04-07T14:05:49+02:0005. 04. 2023.|