Одржана стручна трибинa „Улога фудбалских судија на терену и у фудбалским организацијама“

У сјајном амбијенту амфитеатра Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду у склопу акције промоције позива фудбалског судије и омасовљења судијског кадра на овим просторима Организација судија ФСВ организовала је Стручну трибину под насловом „Улога фудбалских судија на терену и у фудбалским организацијама“.

Трибини су присуствовали студенти факултета чије присуство је и било превасходни циљ одржавања ове Трибине и којима је из много углова и са много аспеката представљен позив фудбалског судије са циљем да се и они прикључе фамилији фудбалских судија.

Специјални гости, говорници и промотери ове акције били су:
• Марко Поповић – члан Судијске комисије ФСС
• Срђан Јовановић – ФИФА судија
• Новак Симовић – ФИФА судија
• Милош Симовић – ФИФА судија

Иако је био најављен и иако је са одушевљењем прихватио позив, на жалост, због приватних проблема Трибини није присуствовао Дејан Филиповић, председник Судијске комисије ФСС који је ипак кроз видео презентацију узео учешће и послао поруку учесницима.

Читав низ угледних гостију предводио је Миодраг Цвијић, генерални секретар Фудбалског савеза Војводине који је поздравио све  присутне и који је дао пуну подршку Организацији судија у својим настојањима да омасови судијски кадар на овим просторима.

Трибину је отворио Бранко Павловић, председник Организације судија ФСВ који је са својим сарадницима Иваном Микалачким и Николом Томичићем био и носилац одржавања ове акције.

Трибини су, такође, присуствовали судије и контролори Супер лиге Србије, Прве лиге Србије, Српске лиге ВОЈВОДИНА и Војвођанских фудбалских лига, као и судије и ментори Талент-Ментор програма Организације судија ФСВ.

Посебан и емотиван тренутак био је када је комплетан амфитеатар бурним аплаузом поздравио доајена суђења на овим просторима – професора Жарка Поповића.

 

 

 

2023-04-07T14:05:49+02:0005. 04. 2023.|