Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

У Новом Саду, 3. новембра 2021. године, одржана је 10. седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине којом је председавао председник ФСВ Драган Симовић.

На дневном реду седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, било је тринаест тачака.

После усвајања записника и верификације одлука са претходне седнице и седница Секретаријата ФСВ, разматрани су извештаји комисија и органа.

Извештај Такмичарске комисије ФСВ о досадашњем делу првенства образложио је председник ове комисије Миодраг Радаковић који је истакао да се првенство одвија по плану, упркос отежаним условима због неопходности поштовања одредаба Протокола о организацији утакмица у свим лигама ФСВ у ванредним околностима.

Бранко Павловић, председник Струковне организације судија известио да је Струковна организација судија у овој години радила пуним капацитетом и да је испунила све задатке који су били постављени и да је сама организација својим деловањем у ових десет месеци подигнута на респектабилан ниво. Одржани су сви семинари предвиђени календаром такмичења и то два семинара Футсал лиге Војводине и два редовна и два поновна семинара судија Војвођанских фудбалских лига, као и СТОП семинар судија и помоћних судија Српске лиге ВОЈВОДИНА. Организоване су, у два наврата, припреме и полагање испита за судије за стицање звања „Фудбалски судија 2. категорије“ чиме је организација судија Војводине добила 34 нових судија са овом категоријом. Такође, организоване су припреме 12 кандидата за стицање звања „Фудбалски судија 1. категорије“ и који  би овај испит требало да полажу крајем месеца у организацији Фудбалског савеза Србије. Посебна активност и посебан акценат је стављен на Талент-Ментор програм који је по општим оценама, како фудбалских тако и судијских људи, оставио изузетно добар утисак.

У име тренерске организације ФСВ и председника ове организације Бранислава Булатовића извештај је поднео генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић који је нагласио да је у овој години тренерска организација почела да ради у пуном обиму који се огледао у школовању тренера за УЕФА лиценце, издавање дозвола за рад тренера и организацију семинара за тренере Српске лиге ВОЈВОДИНА и Војвођанских фудбалских лига.

Генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић је истакао да првенствена такмичења у Војводини функционишу неочекивано добро, као и остали сегменти у раду ФСВ као што је одржавање традиционалног Меморијалног турнира „Пера Јоцић“ који је беспрекорно организован  у септембру месецу у Новом Саду, одржавање Недеље базичног фудбала на неколико локација у Војводини, одржавање финалне утакмице Купа Војводине, а посебан утисак у транспарентности рада ФСВ је оставило постављање снимака сваке утакмице Српске лиге ВОЈВОДИНЕ на званичан сајт ФСВ где се сада могу погледати сви голови, акције, играчи, али и евентуалне дискутабилне ситуације чиме  се у великој мери допринело „смиривању страсти“ због често паушалних коментара и изјава везаних најчешће за доношење судијских одлука.

На крају, генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић је истакао да Фудбалски савез Војводине покреће медијални пројекат „ФСВ инфо“ који је замишљен као интернет презентација свих фудбалских чинилаца у Војводини са посебним освртом на дешавања у фудбалским клубовима.

 

 

 

2021-11-05T20:33:47+02:0005. 11. 2021.|