Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine

U Horgošu, 26. oktobra 2020. godine, održana je 7. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine kojom je predsedavao predsednik FSV Dragan Simović.

Na dnevnom redu sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, bilo je jedanaest tačaka.

Posle usvajanja zapisnika i verifikacije odluka sa prethodne sednice i sednica Sekretarijata FSV, razmatrani su izveštaji komisija i organa.

Izveštaj Takmičarske komisije FSV o dosadašnjem delu prvenstva obrazložio je predsednik ove komisije Miodrag Radaković koji je istakao da se prvenstvo odvija po planu, uprkos otežanim uslovima zbog neophodnosti poštovanja odredaba Protokola o organizaciji utakmica u svim ligama FSV u vanrednim okolnostima prouzrokovanim širenjem virusa COVID-19.

Milan Radaković je u ime Strukovne organizacije sudija izvestio da je Privremeni organ rukovođenja u ovoj godini, i pored aktuelne epidemiološke situacije, radio punim kapacitetom i da je ispunio sve zadatke koji su bili postavljeni ispred sudijske organizacije i da je samu organizaciju svojim delovanjem u ovih deset meseci podigao na respektabilan nivo. Održani su svi seminari predviđeni kalendarom takmičenja i to dva seminara Futsal lige Vojvodine i dva redovna i jedan ponovni seminar sudija Vojvođanskih fudbalskih liga uz apsolutno poštovanje svih mera propisanih uredbama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19. Organizovane su, u dva navrata, pripreme i polaganje ispita za sudije za sticanje zvanja “Fudbalski sudija 2. kategorije” čime je organizacija sudija Vojvodine dobila 34 novih sudija sa ovom kategorijom. Takođe, organizovane su pripreme 12 kandidata za sticanje zvanja “Fudbalski sudija 1. kategorije” i koji  bi ovaj ispit trebalo da polažu krajem meseca u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Određeni su analizatori Srpske lige Vojvodina i sve tri Vojvođanske fudbalske lige, u okviru čega je unapređen pristup sudijama Srpske lige Vojvodina sistemu “Comet” koji od ove jeseni mogu da imaju uvid u kontrole suđenja sa utakmica koje su oni sudili. Tokom proteklih letnjih meseci kada su se sastavljale liste na nivoima FSS službena lica iz Vojvodine, sudije i posmatrači, su bili najzastupljeniji što se tiče napredovanja u odnosu na sve ostale regione u Srbiji. Na kraju, predstavljen je i plan i program organizacije sudija FSV za naredni period u kojem će se, pored ostalog, akcenat staviti na omasovljenje sudijskog kadra širom Vojvodine.

U ime trenerske organizacije FSV izveštaj je podneo predsednik ove organizacije Branislav Bulatović koji je naglasio da zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo moguće organizovati edukativne seminare.

Generalni sekretar FSV Miodrag Cvijić je istakao da i pored velikih problema prvenstvena takmičenja u Vojvodini funkcionišu neočekivano dobro naglasivši da se i pored svega nije odustajalo od tradicionalnog Memorijalnog turnira “Pera Jocić” koji je besprekorno organizovan  u septembru mesecu u Novom Sadu, kao i da je u Bačkoj Palanci organizovano sjajno finale Kupa Vojvodine u kojem su pobednik FK “Jedinstvo” iz Rumenke i finalista “FK “Radnički Zrenjanin” pokazali svu atraktivnost i lepotu fudbala u Vojvodini.

Na kraju, generalni sekretar FSV Miodrag Cvijić je apelovao na sve klubove u Vojvodini da se strogo pridržavaju Protokola o organizaciji utakmica u vanrednim okolnostima kako bi čuvali sami sebe a i na taj način čuvali, pomogli i održali fudbalski sport kako u Vojvodini tako i u Srbiji.

 

 

 

2020-10-27T11:37:12+02:0027. 10. 2020.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com