Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

У Хоргошу, 26. октобра 2020. године, одржана је 7. седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине којом је председавао председник ФСВ Драган Симовић.

На дневном реду седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, било је једанаест тачака.

После усвајања записника и верификације одлука са претходне седнице и седница Секретаријата ФСВ, разматрани су извештаји комисија и органа.

Извештај Такмичарске комисије ФСВ о досадашњем делу првенства образложио је председник ове комисије Миодраг Радаковић који је истакао да се првенство одвија по плану, упркос отежаним условима због неопходности поштовања одредаба Протокола о организацији утакмица у свим лигама ФСВ у ванредним околностима проузрокованим ширењем вируса COVID-19.

Милан Радаковић је у име Струковне организације судија известио да је Привремени орган руковођења у овој години, и поред актуелне епидемиолошке ситуације, радио пуним капацитетом и да је испунио све задатке који су били постављени испред судијске организације и да је саму организацију својим деловањем у ових десет месеци подигао на респектабилан ниво. Одржани су сви семинари предвиђени календаром такмичења и то два семинара Футсал лиге Војводине и два редовна и један поновни семинар судија Војвођанских фудбалских лига уз апсолутно поштовање свих мера прописаних уредбама Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање болести COVID-19. Организоване су, у два наврата, припреме и полагање испита за судије за стицање звања „Фудбалски судија 2. категорије“ чиме је организација судија Војводине добила 34 нових судија са овом категоријом. Такође, организоване су припреме 12 кандидата за стицање звања „Фудбалски судија 1. категорије“ и који  би овај испит требало да полажу крајем месеца у организацији Фудбалског савеза Србије. Одређени су анализатори Српске лиге Војводина и све три Војвођанске фудбалске лиге, у оквиру чега је унапређен приступ судијама Српске лиге Војводина систему „Comet“ који од ове јесени могу да имају увид у контроле суђења са утакмица које су они судили. Током протеклих летњих месеци када су се састављале листе на нивоима ФСС службена лица из Војводине, судије и посматрачи, су били најзаступљенији што се тиче напредовања у односу на све остале регионе у Србији. На крају, представљен је и план и програм организације судија ФСВ за наредни период у којем ће се, поред осталог, акценат ставити на омасовљење судијског кадра широм Војводине.

У име тренерске организације ФСВ извештај је поднео председник ове организације Бранислав Булатовић који је нагласио да због актуелне епидемиолошке ситуације није било могуће организовати едукативне семинаре.

Генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић је истакао да и поред великих проблема првенствена такмичења у Војводини функционишу неочекивано добро нагласивши да се и поред свега није одустајало од традиционалног Меморијалног турнира „Пера Јоцић“ који је беспрекорно организован  у септембру месецу у Новом Саду, као и да је у Бачкој Паланци организовано сјајно финале Купа Војводине у којем су победник ФК „Јединство“ из Руменке и финалиста „ФК „Раднички Зрењанин“ показали сву атрактивност и лепоту фудбала у Војводини.

На крају, генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић је апеловао на све клубове у Војводини да се строго придржавају Протокола о организацији утакмица у ванредним околностима како би чували сами себе а и на тај начин чували, помогли и одржали фудбалски спорт како у Војводини тако и у Србији.

 

 

 

2020-10-27T11:37:12+02:0027. 10. 2020.|