Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine

U prostorijama Aero kluba „Novi Sad“ na Čeneju, 10. juna 2020. godine održana je 5. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine kojom je predsedavao predsednik FSV Dragan Simović.

Na dnevnom redu sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, bilo je sedam tačaka. Najviše interesovanja, posmatrano iz ugla klubova, izazvala je diskusija oko predloga o broju klubova u ligama pod okriljem saveza za narednu sezonu.

Posle usvajanja zapisnika i verifikacije odluka sa prethodne sednice i sednica Sekretarijata FSV, članovi su upoznati sa odlukom Odbora za hitna pitanja FS Srbije o načinu završetka takmičenja, zaključno sa rezultatima postignutim do 15. marta. Verifikovane su tabele u svim ligama i utvrđen konačan plasman.

Usvojen je predlog da lige pod okriljem FS Vojvodine, naredne sezone, broje po 18 klubova, a inicijativa će biti prosleđena na dalje odlučivanje i nadležnost organima Fudbalskog saveza Srbije, pri čemu bi lige u sezoni 2021/2022 bile brojčano vraćene na stari format. Ukoliko predlog bude usvojen, to bi automatski značilo spas za klubove pozicionirane ispod crte, jer niko od njih ne bi izgubio status. Upražnjena mesta, do potrebnog broja klubova, u ligama gde to bude neophodno, bila bi popunjena shodno Odluci o načinu popunjavanja slobodnih mesta u fudbalskim i futsal ligama na nivou FSS, odnosno objavljivanjem javnog poziva i podnošenjem ponuda zainteresovanih klubova.

Na sednici je pažnja posvećena i izvršenju Odluke o članarinama za prolećni deo minule sezone, uz konstataciju da najveći deo klubova nije blagovremeno ispunio navedenu obavezu. S tim u vezi, uoči naredne trke, klubovi neće biti u prilici da odigraju meč prvog kola, ukoliko nisu uplatili članarinu, dok će revnosni klubovi, bez prolećnog duga, biti pošteđeni članarine za jesenji deo.

Doneta je odluka o uvođenju informacionog sistema SOMET u sve tri grupe Vojvođanske lige, Omladinsku, Kadetsku i Pionirsku ligu Vojvodine. Prisutni su upoznati sa aktivnostima Komisije za infrastrukturu, realizacijom poseta područnim fudbalskim savezima i podelom stručne literature trenerima.

Za upražnjeno mesto u Omladinskoj ligi Srbije, 23. juna, sa početkom u 17 časova u FC FSS u Staroj Pazovi, snage će odmeriti Novi Sad 1921 i ŠF Petar Puača.

Počele su i organizacione pripreme za 18. Memorijalni turnir “Pera Jocić“, čiji termin će biti naknadno određen.

Utvrđen je i datum Skupštine FSV, delegati će se okupiti 23. juna, u Fudbalskom centru FSS u Staroj Pazovi.

 

2020-06-26T22:25:23+02:0010. 06. 2020.|