Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

У Новом Саду је одржана седница Извршног одбора ФС Војводине, председавао је Драган Симовић, први човек савеза.

Једногласно су усвојени Извештаји такмичарских, дисциплинских и судијских органа за пролећни део лига под окриљем ФСВ. Усвојене су Пропозиције такмичења, Упутство за бараж утакмице за попуну Српске лиге ”Војводина” и Пропозиције завршног дела такмичења за Куп ФСС на територији ФСВ за наредну такмичарску сезону.

Српсколигаши ће бити у обавези да имају три селекције млађих категорија и да утакмицу почну са тројицом бонуса (играчи рођени 2005. године), док ће војвођански лигаши морати да имају једну селекцију млађих категорија и двојицу стартера из категорије бонуса.

Верификовани су и састави лига за наредну такмичарску сезону, која почиње 17. августа и траје до 23. новембра. Проходност ка српсколигашкој сцени, имали су прваци Војвођанских лига, Слобода из Доњег Товарника (”Југ”), Војводина 1928 (”Исток”) и Слога из Чонопље (”Север”). Статус војвођанских лигаша, стекли су прваци подручних лига Шајкаш 1908 (Прва новосадска лига), Шумар из Огара (Сремска лига), Искра из Куцуре (ПФС Суботица), Kулпин (ПФС Сомбор), Долово (ПФС Панчево) и Напредак из Честерега (ПФС Зрењанин), уз победнике баража Срем (Сремски Михаљевци), Полет (Наково) и Будућност (Параге)

Донета је и одлука именовању такмичарских, дисциплинских и судијских органа, при чему ће само Мирослав Пупац (дисциплински судија) и Милан Живковић (заменик), бити надлежни за ”Војводину” и све три групе Војвођанских лига.

Похвале су изнете на рачун резултата Аматерске репрезентације Фудбалског савеза Војводине, која је победом над селекцијом ФС Београда (2:0), освојила квалификациони турнир региона ФСС за УЕФА регионални куп, стекавши право да представља нашу земљу на турниру, који ће се почетком септембра одржати у Старој Пазови. Учествоваће још аматерске репрезентације Словачке, Северне Македоније и Велса.

Конференције клубова свих лига под окриљем ФСВ, биће одржане крајем јула, док ће семинари судија и делегата бити организовани почетком августа.

ПОМОЋ КЛУБОВИМА

Клубови који се такмиче под окриљем ФС Војводине, добиће поклон у виду лопти, а српсколигаши и семафор за замену играча. На овај начин руководство савеза жели да настави праксу помоћи клубовима која је у ранијем периоду имала позитиван одјек.

СРПСКА ЛИГА ”ВОЈВОДИНА”

Миодраг Радаковић (комесар за такмичење)

Миодраг Дрљача (заменик)

Роберт Киш Чепеги (комесар за суђење)

Јовица Милин (заменик)

Горан Илић (комесар за безбедност)

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”СЕВЕР”

Иван Бошњак (комесар за такмичење)

Живко Бакић (заменик)

Славко Зобеница (комесар за суђење)

Дејан Вучић (заменик)

Десимир Ђокић (комесар за безбедност)

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ИСТОК”

Дејан Поточан (комесар за такмичење)

Ковиљко Марковић (заменик)

Миљан Мишић (комесар за суђење)

Бојан Јевтић (заменик)

Зоран Јановић (комесар за безбедност)

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

Марко Менићанин (комесар за такмичење)

Драган Крмар (заменик)

Бране Кнежевић (комесар за суђење)

Веселин Аџић (заменик)

Милан Дакић (комесар за безбедност)

2024-07-03T12:56:44+02:0001. 07. 2024.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com