Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

У Новом Саду је одржана седница Извршног одбора ФС Војводине, председавао је Драган Симовић, први човек савеза, а на дневном реду било је 16 тачака.

Једногласно су усвојени Извештаји такмичарских, дисциплинских и судијских органа за пролећни део лига под окриљем ФСВ.

Усвојене су Пропозиције такмичења, Упутство за бараж утакмице за попуну Српске лиге “Војводина“ и Пропозиције завршног дела такмичења за Куп ФСС на територији ФСВ за наредну такмичарску сезону.

Српсколигаши ће бити у обавези да утакмицу почну са тројицом бонуса (играчи рођени 2004. године), док ће војвођански лигаши морати да имају двојицу стартера из ове категорије. Обавеза снимања утакмица, која већ постоји у “Војводини“, од јесени биће примењивана и у три групе Војвођанске лиге.

Донета је Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности. Клубови из Српске лиге “Војводина“, за јесењу сезону, уплатиће 50 хиљада динара, војвођански лигаши десет хиљада мање, док су клубови Омладинске, Кадетске и Пионирске лиге Војводине у обавези да на рачун савеза уплате по десет хиљада динара. Рок за испуњење ове обавезе је 4. август.

Верификовани су и састави лига за наредну такмичарску сезону, која почиње 12. августа и траје до 19. новембра. Проходност ка српсколигашкој сцени, имали су прваци Војвођанских лига, Железничар из Инђије (“Југ“), ОФК Кикинда (“Исток“) и Братство 2019 (“Север“).

Статус војвођанских лигаша, стекли су прваци подручних лига ТСК (Прва новосадска лига), Јадран (Сремска лига), Солунац Јерковић (ПФС Суботица), Хајдук из Стапара (ПФС Сомбор), БАК (ПФС Панчево) и Будућност из Српске Црње (ПФС Зрењанин), уз победнике баража Хајдук (Бешка), Ђурђин и Русанду (Меленци)..

Донета је и одлука именовању такмичарских, дисциплинских и судијских органа, при чему ће само Мирослав Пупац (дисциплински судија) и Милан Живковић (заменик), бити надлежни за “Војводину“ и све три групе Војвођанских лига.

 

2023-07-24T13:33:04+02:0024. 07. 2023.|