Одржан СТОП семинар посматрача, судија и помоћних судија Српске лиге ВОЈВОДИНА – гост-предавач Дејан Филиповић

Поступајући по одлуци Судијске комисије Фудбалског савеза Србије, Организација судија Фудбалског савеза Војводине је, у четвртак, 20. октобра 2022. године, организовала одржавање СТОП семинара посматрача, судија и помоћних судија Српске лиге ВОЈВОДИНА.

СТОП семинар је одржан у Бечеју,  у свечаној сали Градске куће у Бечеју и на терену са вештачком травом Омладинског фудбалског клуба „Бечеј 1918“. Услови које су учесници СТОП семинара имали руководство СТОП семинара је оценило као изузетно добре. Инфраструктурни садржаји, као и логистичка подршка око организације СТОП семинара, су омогућили да се План и програм СТОП семинара оствари у потпуности.

План и програм семинара:

до 12,00 часова – Долазак посматрача, судија и помоћних судија

12,00 часова – Анализа суђења у досадашњем делу првенства (Градска кућа)

14,30 часова – Тест физичке припремљености (терен са вештачком травом)

Руководство СТОП семинара и предавачи/анализатори су били:

  1. Филиповић Дејан, председник Судијске комисије ФСС
  2. Павловић Бранко, председник Организације судија ФСВ
  3. Радаковић Милан, члан ИО ОС ФСВ
  4. Киш-Чепеги Роберт, Комесар за суђење СЛВ
  5. Ристић Милован, ФИФА фитнес инструктор
  6. Брдар Илија, Национални фитнес инструктор
  7. Шавија Јовица, председник Комисије за унапређење суђења Организације судија ФСВ
  8. Томичић Никола, анализатор суђења СЛВ

Циљеви одржавања СТОП семинара:

а) Провера физичке припремљености судија и помоћних судија СЛВ

б) Анализа суђења досадашњег дела првенства

У првом делу СТОП семинара који је одржан у препуној свечаној сали Градске куће у Бечеју први се посматрачима, судијама и помоћним судијама обратио председник Судијске комисије ФСС Дејан Филиповић који је у шездесетоминутном излагању кроз видео приказе презентовао учесницима запажања која је имала Судијска комисија ФСС у досадашњем делу првенства.

Након Дејана Филиповића са судијама са посматрачима, судијама и помоћним судијама у једносатном  излагању Никола Томичић, анализатор суђења СЛВ, анализирао је учинак у досадашњем делу првенства.

Наравно, постављена су и бројна питања од стране посматрача, судија и помоћних судија на које су несебично одговарали руководиоци семинара.

У другом делу СТОП семинара на сјајној вештачкој подлози Омладинског фудбалског клуба „Бечеј 1918“ одржана је провера физичке припремљености. Провером су руководили Милован Ристић , ФИФА фитнес инструктор и Илија Брдар, национални фитнес инструктор. Судије су трчале нови, захтевнији, „СДС“ тест и показале су врло добре резултате. Помоћне судије су трчале „Ariet“ тест и сви су успешно завршили тест.

 

 

2022-10-24T09:06:20+02:0024. 10. 2022.|