Одржан Новогодишњи коктел ФСВ

У велелепном здању хотела „Шератон“ у Новом Саду, ФС Војводине, на челу са председником Драганом Симовићем, замеником председника Гораном Драчом и генералним секретаром Миодрагом Цвијићем, организовао је Новогодишњи коктел и подвукао црту на 2018. годину.

„Спуштамо завесу на једну од најуспешнијих година у историји покрајинског савеза. Не само због успеха аматерске репрезентације, најбоље у Србији, него се и дичимо успесима четири војвођанска клуба у Супер лиги, пре свих, Пролетера, који је као новајлија годину завршио на седмом месту, сјајног низа Спартака у Европи, шампиона ЖФК Спартака и чињенице да се наши прволигаши, ТСЦ и Инђија, боре за пласман у виши ранг, да је Бечеј стабилан лигаш …“ – презадовољно је констатовао председник Драган Симовић.

Не огледају се успеси само на такмичарском плану.

„Женски фудбал је у експанзији. Трудили смо се да што више средстава укључимо у буџет, да домаћински послујемо, будемо рационални сервис клубовима, помогнемо у опреми, оснујемо Етичку комисију, отворимо вештачки терен у Новом Саду. Сигурно су нам и успеси репрезентативних и футсал селекција, Црвене звезде у Лиги шампиона, прави однос председника Србије, Александра Вучића, да помогне у круцијалним стварима и залагање владе ФСС на челу са Славишом Кокезом били прави ветрови у леђа да истрајемо у намерама да се од ове године само са успесима опростимо. Желим Вам срећне празнике“ – истакао је председник Симовић и најавио издавање Монографије поводом 100 година постојања ФСВ.

Представници ФС Војводине нису заборавили ни дугогодишње сараднике из ФСС, спонзоре, медијске покровитеље … Из руку председника ФСВ, генералног секретара Миодрага Цвијића, у име ФСС, плакету је примио Јован Шурбатовић.

„Иза нас је једна од најуспешнијих година у којој је репрезентација Србије била учесник Светског првенства, освојила прво место у Лиги Нација, надарена генерација из младе селекције пласирала се на завршни турнир Првенства Европе, омладинци и кадети обезбедили завршну фазу квалификација, Црвена звезда, Спартак и Раднички лепо представљали српски фудбал. Ово изузетно признање показује да је сарадња региона на највишем нивоу, путоказ за још већа дела“ – захвалио се на плакети Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.

Плакете за изузетну сарадњу са ФСВ добили су: Покрајински секретаријат за спорт и омладину (уручено Аранки Биндер, Помоћници покрајинског секретара за спорт и омладину), Факултет за спорт и физичко васпитање (доц. Др Раденко Матић), Општина Бечеј (директор Спортског центра и директор ОФК „Бечеј 1918“ Дејан Станојев), ДОО Александар градња (Војислав Гајић).

„Као дугогодишњи спортски и фудбалски радник срећан сам и задовољан, увек спреман да помогнем. Почаствовани смо присуством председника ФСС Славише Кокезе, доајена фудбала, Томислава Караџића, многобројних бивших и садашњих фудбалера и тренера. Поносан сам на урађено, што значи да може и више“ – нагласио је Војислав Гајић.

Плакету је у име Радио-телевизије Војводина примио уредник спортског програма Александар Шегуљев.

Велики аплауз на отвореној сцени добио је Љубиша Влаховић, за 30 година рада као референт омладинских и аматерских лига ФСВ.

„Када се признање добије од људи са којима свакодневно делиш добро и зло, онда је то права част и обавеза да наставимо у препознатљивом ритму“ – скромно је констатовао Влаховић.

Прву појединачну награду, из руку председника Драгана Симовића, у име награђеног ЖФК Спартак добио је Зоран Арсић: „Признање нас је пријатно изненадило, нисмо га очекивали. Хвала руководству ФСВ што нас се сетило“.

Плакету за најбољег играча добио је капитен Пролетера Немања Човић.

„Почаствован сам и пресрећан што су ме у жестокој конкуренцији изабрали за најбољег. Велики допринос да се признање нађе у мојим рукама припада агилној управи, стручном штабу и саиграчима из Пролетера. Без њихове помоћи, ово што ћу дуго памтити у животу, не би се ни десило … „ – рекао је Човић после свечаности.

Признање за најбољег судију нашло се у рукама перспективног Ненада Минаковића, суперлигашког арбитра из Новог Сада: „Добио сам лепу и велику сатисфакцију за рад, истовремено и велики подстрек у наставку каријере. Трудићу се да оправдам очекивања и на најбољи начин репрезентујем организацију којој припадам.

За најбољег тренера изабран је селектор футсал репрезентације Србије Горан Иванчић.

„Проглашен сам за најбољег у струци, али по мени награда припада комплетном тиму ангажованом у футсалу, пре свих координатору Бојану Павићевићу. Драго ми је што ФСВ у нашој организацији препознаје вредност“ – истакао је Горан Иванчић.

Плакету за безбедност добио је Владо Глођовић, бивши ФИФА судија, данас официр УЕФА. Лане је био ангажован на чак 14 мечева, у Лиги шампиона, Лиги Европе, мечевима државних тимова и националним првенствима.

За изузетан допринос, заслуге и промоцију српског фудбала у свету награђен је Милорад Мажић. Уместо оправдано одсутног српског арбитра, једног од најбољих у свету, признање је примио наследник Огњен.

Награду за посебан допринос и промоцију фудбала у свету и региону заслужио је Милан Мандарић. Отишла је у руке Бранка Лончара, Милановог сестрића.

Доајен српског новинарства и дугогодишњи дописник Спортског журнала, Мирослав Гавриловић, награђен је за афирмацију фудбала.

„Тек када накупи године, човек стекне право да добија признања. Увек сам био против тезе да се људи награде због тога, а не због учињених дела. Оно што мени посебно прија је кад видим у каквом сам окружењу примио награду“ – истакао је Миша Гавриловић.

Добитник признања за животно Томислав Караџић, срећан као ретко кад, је после свечаности шаљиво, у трећем лицу, прокоментарисао свој вишедеценијски рад: „Овај човек нема шта није радио“ изустио је уз констатацију да је чак 17 година био председник ФС Војводине.

Захваљујући се на награди срце му је заиграло:

„Признање које добијам од вас, чланова организације, моје куће – мог матичног савеза, значи ми много. Оно долази као доказ успеха који смо постизали, одрицања које смо прихватили, напора који смо уложили и времена којег смо издвојили. Каже се да је код нас најтеже успети и бити поштован у свом селу. Ову награду, од срца делим са свим својим животним и фудбалским сапутницима са којима сам деценије провео у испуњењу сна и са члановима своје породице који су одувек трпели моју посвећеност фудбалу. На основу тога знајте да ће ова награда заувек заузимати посебно место у мом животу.

Увек речит, почасни председник ФСС истакао је да тачку још није ставио на завршетак свог фудбалског текста:

„Знајте да награду за животно дело доживљавам онако како сам већ рекао, али и да имам још воље, жеље, снаге и намере да и даље радим и учиним нешто вредно. Том идејом водио сам се у сваком послу који сам радио у животу: и у мојој економији и у мом фудбалу и знам да можемо још заједно на радост многих“ – поручио је Томислав Караџић.

На крају, присутни су френетичним аплаузом поздравили Горана Славића, госта са Косова и Метохије, оснивача клуба и Школе фудбала „Руни“. Младом спортском раднику, бившем фудбалеру, успело је што ником није – да у Бабином Мосту, српској енклави поред Приштине, оснује први српски клуб јужно од Ибра у последњих 20 година.

Поклоне, лопте, мреже и заставице, у име ФСВ, уручио је потпредседник Мирко Дуброја.

„Формирали смо клуб са Косова, на десетак километара од Обилића. Имамо 35 чланова, деце од првог до осмог разреда у Школи фудбала и око 15 првотимаца. На жалост, нисмо укључени у такмичења. Опстајемо у тешким условима, тренирамо на школском полигону обзиром да су нам Албанци од стадиона направили депонију. У име свих чланова, захваљујемо се браћи на помоћи и поручујемо – прија нам подршка, све ћемо учинити да истрајемо у нашим намерама“ – поручио је Горан Славић.

Гости са свих страна

ФСВ је угостио многобројне људе из света фудбала.

Уз председника Славишу Кокезу, почасног председника Томислава Караџића, потпредседника Ненада Бјековића, генералног секретара Јована Шурбатовића, виђени су и председник Заједнице Супер и Прве лиге Драгомир Лазовић, генерални секретар Дарко Рамовш, директор Супер лиге Владимир Булатовић, чланови ИО ФСС, обзиром да су након коктела имали седницу …

Стигли су и Милорад и Милан Косановић, Љубомир Апро, Љубиша Дунђерски, Драган Радојичић, Саша Дракулић, Триво Илић, Мајо Вујовић, Новица Анђеловски, Александар Ћосић …

2019-01-04T22:24:37+02:0027. 12. 2018.|