Одржан Камп талентованих судија Струковне организације судија Фудбалског савеза Војводине

Камп талентованих судија Струковне организације судија Фудбалског савеза Војводине одржан је од 3. до 5. децембра 2021. године у Бечеју. Учесници Кампа су били судије из Талент-Ментор програма, односно 19 најталентованијих судија из све три групе Војвођанских фудбалских лига који су у три дана имали прилике да слушају предавања еминентних предавача, као и  и да стекну право судијско богатство присуствовајући показној вежби најбољих Војвођанских судија, браће Новака и Милоша Симовића.

Идеалне услове за одржавање овог значајног догађаја уз Фудбалски савез Војводине као организатора омогућили су Општина Бечеј, Гимназија у Бечеју, ФК „Бечеј“ и хотелска установа „Клуб 4“.

Учеснике Кампа су поздравили генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је истакао да је ФСВ увек подржавао и да ће подржавати овакав вид рада Струковне организације судија јер на тај начин се свакако доприноси још већем бољитку и квалитету фудбала широм Војводине, као и председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Дејан Филиповић који је са нескривеним задовољством истакао да је овим начином функционисања Струковних организација судија перспектива Судијске организације Србије изузетна. Дејан Филиповић је одржао и предавање учесницима Кампа који су били одушевљени тиме што имају прилику да чују крајње интересентно предавање директно од водећег човека фудбалских судија Србије.

Председник Струковне организације судија ФСВ Бранко Павловић се захвалио генералном секретару и ФСВ и председнику Судијске комисије ФСС на подршци и обећао да ће Судијска организација све учинити као би фудбал у Војводини и Србији био и даље најпопуларнији спорт.

Предавачи на Кампу били су и председник СОС ФСВ, Бранко Павловић, потпредседник СОС ФСВ, Милан Радаковић, и национални инсруктори-предавачи Никола Томичић и Јовица Шавија.

Специјални гост Кампа био је легендарни Жарко Поповић, прослављени фудбалски судија и један од најбољих судија са простора бивше државе који је био успешан како на терену тако, вероватно још и више, као сјајни теоретичар и аутор многобројних писаних издања везаних за рад Струковне организације судија.

Кампу су присуствовали и сјајни и предани ментори судија из Талент-ментор програма Горан Лековић, Роберт Киш-Чепеги, Саша Богићевић и Јовица Милин који су у вишесатном разговору указали судијама на све позитивне и, али и негативне ствари које су уочене код њих током јесењег дела сезоне.

Посебан печат као гост-предавач оставио је Спасоје Јелачић, један од најбољих фудбалских тренера на овим просторима који је у надахнутом двосатном разговору са учесницима Кампа представио улогу фудбалског судије из неког другог угла, из угла фудбалских клубова и фудбалских тренера.

 

2021-12-07T13:06:55+02:0006. 12. 2021.|