Одржан фестивал “Мини Еуро” у Кисачу

У петак 31. маја у школској сали Основне школе “Људовит Штур” у Кисачу у организацији Фудбалског савеза Србије и наведене школе домаћина и подршке Фудбалског савеза Војводине одржан је фестивал фудбала за децу “Мини Еуро” који је окупио ученике основних школа из школа из Кисача, Новог Сада, Савиног Села и Змајева.

“Мини Еуро” је био савршена прилика за децу да се забаве и да се кроз промоцију надолазећег Европског првенства у фудбалу стекну нова пријатељства и осети чар спортског такмичења.

Фестивал је започео обраћањем Бојане Бубало, координаторке за базични фудбал Фудбалског савеза Србије за регион Војводине која је поздравила све присутне, приблжила им акивности и пожелела да уживају и успешно представљају своје школе.

На терену су се нашли ученици и ученице који су с одушевљењем чекали да покажу своје вештине.

Атмосфера је била весела уз неизоставну подршку с трибина и гласно навијање.

Поред самог фудбала, деца су се такмичила и у низу елементарних спортсих и моторичких активности кроз велики број занимљивих полигона спретности, штафетних трка и креативних игара.

Што се самог фудбала тиче, одиграно је неколико узбудљивих мечева. Свака утакмица била је прилика за младе спортисте да се истакну, покажу тимски рад и уживају у игри. Без обзира на резултате, сваки тим је показао изузетну храброст и спортски дух.

Све школе су се поносно вратиле кући, а фестивал је нагласио важност учешћа и труда, развоја спортског духа, фер-плеја и заједништва.

Кроз игру и такмичење, деца су на забаван начин уживала у здравом и активном начину живота, а пружена је и подршка локалној заједници у ојачавању веза и подстицању децу да се баве спортом.

Био је то дан испуњен радошћу, смехом и заједништвом. Деца су стекла нова пријатељства, научила важне животне лекције и провела квалитетно време на спортском терену.

Велико хвала свим учесницима, родитељима, тренерима и волонтерима који су допринели успеху овог фестивала. Радујемо се наредним сусретима и новим спортским авантурама!

 

 

 

2024-06-17T16:12:27+02:0017. 06. 2024.|
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com