Одличан наступ селекцијe играча ФСВ рођених 2007. године на Трофеју Београда

Селекција играча Војводине рођених 2007. године предвођена селекторима Александром Стевановићем, Зораном Грујићем, Жељком Милошевићем, Данилом Бјелицом и Дејаном Веселиновићем остварила је више него запажен наступ на престижном међународном турниру „Трофеј Београда 2021“.

У недељу, 23. маја, финалном утакмицом и церемонијом доделе пехара, медаља и признања завршен је 18. „Трофеј Београда 2021“. Тријумфовала је селекција ФС Београда која је у финалу победила одговарајућу селекцију ФС Војводине са 4:1 (3:0). Треће место је припало селекцији из Софије, пошто су млади Бугари резултатом 1:0 победили репрезентацију Северне Македоније. Пети репрезентативци ФС кантона Сарајево јер су у утакмици за тај пласман резултатом 5:1 победили селекцију ФС региона Западне Србије.

Београђани су почели силовито финалну утакмицу и већ после првог дела игре головима Костића, Симића и Мартиновића повели са 3:0 иако су од 20. минута играли без оправдано искљученог Бачанина. Изабраници селектора Жељка Миковића су у другом делу игре мало смањили ритам и тада је селекција Војводине смањила на 1:3, да би другим поготком у овој утакмици десет минута пре њеног краја Мартиновић поставио коначних 4:1 за Београђане.
После финала уследила је церемонија уручења пехара, медаља и признања. Пехар за 6. место капитену селекције ФС региона Западне Србије предао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине. Потом је Раде Поповић генерални секретар ФС региона Западне Србије предао пехар за освојено 4. место репрезентацији Северне Македоније, а пошто је Сарајево раније добило пехар за освојено 5. место, јер су кренули на пут пре краја финала. Екипа Софије која је освојила треће место није стигла на проглашење због теста на ЦОВИД, па је Душан Мракић, члан ИО ФС Београда доделио медаље и пехар за освојено друго место селекцији ФС Војводине.

На крају је Мирослав Стојановић, генерални секретар ФС Београда доделио златне медаље и победнички пехар победничкој селекцији ФС Београда.

На крају су додељена признања најуспешнијим појединцима која је уручио Игор Матић, координатор млађих селекција и инструкторске службе ФС Србије. Сва признања припала су репрезентативцима ФС Београда. Најбољи голман је Вукашин Јовановић, најбољи стрелац са седам датих голова Богдан Костић, а најбољи играч турнира је Адем Авдић.

 

2021-05-26T06:17:08+02:0025. 05. 2021.|