Обавештење заинтересованим тренерима за едукацију за Националну ФСС ПРО диплому

ЦЕФТ ФСС је објавио формирање нове групе за курс едукације ФСС ПРО, за који могу аплицирати тренери – кандидати, који немају професионалну играчку каријеру (минимум 7 година). Погледајте овде: http://ОВДЕ:

Услови за пријем кандидата на овај курс су да тренер кандидат поседује важећу УЕФА „А“ лиценцу и најмање годину дана рада са УЕФА А лиценцом у својству шефа стручног штаба у 3. рангу такмичења, шефу стручног штаба у елитној омладинској и кадетској лиги ФСС, или тренера асистента у 1. и 2. рангу такмичења.

Тренери кандидати, у току похађања овог курса, (март – новембар 2023.) имају могућност добијања дозволе за рад у својству шефа стручног штаба клуба у 2. рангу такмичења (Прва лига Србије).

Ако тренер кандидат у току, или по окончању курса ФСС ПРО, ради као шеф стручног штаба у року од минимум једне године (сезоне), има могућност проходности на курс УЕФА ПРО за који директну проходност са УЕФА А дипломом/лиценцом, имају само тренери кандидати са професионалном играчком каријером.

Горе наведено, регулисано је Правилником ЦЕФТ ФСС, Правилником о стручном раду и Правилником о издавању дозвола за рад тренера ФСС, које можете видети на сајту ФСС (Тренерска организација – Акта, документа).

Пријављивaње тренера кандидата врши се до 15. фебруара 2023. godine, a апликације се могу извршити он-лине кроз обавештење на сајту ФСС.

За све информације обратити се административном секретару ЦЕФТ ФСС Биљани Милинић (радним данима од 10-14 часова) 064 / 818 0 145 или путем е-маил адресе: fss@sbb.rs

2023-01-31T12:52:44+02:0031. 01. 2023.|