Нови Сад и Фудбалски савез Војводине на мапи УЕФА

У оквиру европске недеље базичног фудбала, а према календару УЕФА, дана 27.09.2022.године, у Новом Саду је организована манифестација која је окупила децу школског узраста.
Окупљањем 120 девојчица и дечака, удружених око идеје и вештине фудбала, славила се једнакост, равноправност, способност и воља деце различитог узраста и пола. На тај начин је фудбал још једном ставио до знања свима да различитости на терену не постоје, да је мера успеха радост и да је мало потребно да бисмо сви заједно напредовали.
Учесници манифестације су били: ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног села, ОШ „ Људовиц Штур“ из Кисача, ОШ“ Јован Ј.Змај“ из Змајева, ОШ „Ђура Јакшић“ из Каћа, деца из више основних школа са територије општине Темерин, ЖФК Рума из Руме и „Вошини клинци“ ФК Војводине из Новог Сада.
Подршку деци и професорима у очувању и неговању рада са децом Фудбалском савезу Војводине пружио је Фудбалски савез Србије као кровна организација. Подршку су дали и Покрајински секретаријат за спорт и омладину АП Војводине.
Највећа помоћ и савезник у организацији је, овом приликом, био ФК Војводина и њени тренери млађих категорија, који су стрпљиво, вешто и стручно водили децу кроз 10 полигона постављених на терену СЦ Вујадин Бошков.
Поред поклона у виду реквизита за тренинг (мајице, лопте, маркери, чуњеви, мердевине, капије) деца су имала прилику да се сликају и друже са играчима првог тима ФК Војводине и на тај начин осете и швате како је то бавити се фудбалом на највишем нивоу.
Непогрешиви дечији осмеси и радост после једночасовног тренинга, прилагођеног само њима, су још једном потврдили да је улагање у најмлађе, као базу и будућност сваког спорта, највреднија ствар.

2023-09-14T06:40:41+02:0029. 09. 2022.|