Нова комисија за женски фудбал

Одлуком Извршног одбора ФСВ формирана је нова комисија за женски фудбал. Поред Јована Вукчевића (ЖФК „Војводине“ Нови Сад) који је изабран за председника, чланови комисије су још Бојан Арсић (ЖФК „Спартак“ Суботица), Данијела Стојиљковић Савић (ЖФК „Сремице“ Сремска Митровица), Фанђо Вајда (ЖФК „Металманиа“ Кањижа) и Миливој Попов (ОФК „Стајићево“ – женски тим).

На конститутивној седници усвојено је пет кључних ствари на којима ће се базирати План развоја женског фудбала у Војводини за период од 2015. до 2018. године.

– Квалитетнијеорганизовање женског фудбала у Војводини.

– Обезбеђивање финансијских средстава за сигурнији и одрживији развој женског фудбала.

– Умрежавање са свим сегментима у којима егзистира женски фудбал (базични фудбал, школски фудбал и слично).

– Појачати васпитно-образовни рад свих актера у женском фудбалу (семинари и трибине на теме попут: жене у спорту, друштвена свест, ментално и физичко здравље поготово у периоду адолесценције, фер-плеј и слично као и подразумевано теме везане за тренажни процес).

– Бољи маркетинг и већа медијска заступљеност женског фудбала.

Из тог разлога ће се у периоду март-мај 2015. године извршити снимање тренутне ситуације и направити пресек стања као први корак у изради плана.

Такође је формиран и нови стручни штаб за две селекције које ће наступати на турниру региона ФСС овог пролећа у Старој Пазови. Селекцију У-15 водиће Немања Савић (ЖФК „Војводине“ Нови Сад) као селектор и Слободан Кекић (ЖФК „Сремице“ Сремска Митровица) као тренер. За тим У-13 задужени ће бити Ренато Пирша (ЖФК „Спартак“ Суботица) – селектор и  Фанђо Вајда (ЖФК „Металманиа“ Кањижа) – тренер.

Састанку су присуствовали и Урош Милојковић генерални секретар ФСВ и Миодраг Морача координатор за такмичења омладинских лига, футсала и женског фудбала ФСС и ФСВ.

Како би подигли ниво афирмације и популаризације женског фудбала у Војводини-Србији, подршка медија је од великог значаја, из тог разлога Вас најлепше молимо да подржите пројекат афирмације и популаризације женског спорта (женског фудбала у Војводини, и испратите све активности Комисије за женски фудбал ФСВ која ће радити у интересу свих клубова и свих девојчица које се баве женским фудбалом.

Надамо се успешној спортској сарадњи!

2018-09-23T08:07:48+02:0009. 03. 2015.|