IN MEMORIAM: Драгољуб Самарџић (1946. – 2022.)

Тужног срца, фудбалски клуб Војводина јутрос је обавестила јавност да је члан Скупштине ФK Војводина и некадашњи председник клуба Драгољуб Самарџић преминуо у својој 76. години.

Био је члан Управног одбора ФK Војводина у време када је 2020. године освојен други Kуп Србије у клупској историји, а непосредно након тога је преузео и функцију председника клуба. Са ње се повукао у мају ове године, након чега је део клуба остао као члан клупске Скупштине.

Такође је обављао и функцију саветника градоначелника Новог Сада за инвестиције и потпредседника Фудбалског савеза Војводине.

Био је и потпредседник Фудбалског савеза Војводине у претходном мандату.

Kао голман, имао је и завидну спортску каријеру, пошто је, као један од најмлађих у тиму, био део екипе Војводине која је 1966. године освојила титулу шампиона Југославије, после чега је каријеру наставио у Холандији. Почетком овог века, обављао је и функцију спортског директора ФK Војводина.

Време и место комеморације и сахране биће познати накнадно.

Његовој породици, пријатељима, Фудбалском клубу Војводина, Граду Новом Саду и свима који су га познавали, Фудбалски савез Војводине изражава своје искрено и дубоко саучешће.

 

2022-11-29T14:27:11+02:0029. 11. 2022.|