Драган Симовић изабран за председника Фудбалског савеза Војводине

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, 02. марта 2019. године,  одржана је Изборна скупштина Фудбалског савеза Војводине за мандатни период од 2019. – 2023. године. Изабран је председник Фудбалског савеза Војводине за овај четворогодишњи мандат, а једногласно поверење је поново добио Драган Симовић. Тиме се званично завршила изборна процедура на територији Фудбалског савеза Војводине.

Седница Изборне скупштине Фудбалског савеза Војводине је почела тиме што је пред делегате, госте и представнике медија изашао председник Фудбалског савеза Војводине Драган Симовић, који је, отварајући седницу Скупштине поздравио све присутне делегате и госте међу којима су били генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, заменик генералног секретара Фудбалског савеза Србије Урош Зековић, председник Фудбалског савеза Београда Илија Петковић и секретар Заједнице клубова Супер лиге Србије и Прве лиге Србије Дарко Рамовш.

Затим је усвојен Дневни ред, а једногласним одлукама без примедби и дускусија, 30 од 33 чланова Скупштине Фудбалског савеза Војводине усвојили су радна тела Изборне Скупштине и извештај Верификационе комисије која је потврдила да делегати могу правоснажно да доносе одлуке.

Све присутне је поздравио генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, а затим је на реду била централна тачка данашње Изборне скупштине Фудбалског савеза Војводине – избор председника Фудбалског савеза Војводине за мандатни период од 2019. – 2023. године.

Председник Верификационе комисије Миодраг Радаковић је, обраћајући се присутнима, рекао да је једини кандидат за председника Фудбалског савеза Војводине у предстојећем четворогодишњем мандату од 2019. – 2023. године Драган Симовић који је добио подршку целокупне фудбалске Војводине.

Председник радног председништва Срђан Завишин је затим ставио на гласање предлог да председник Фудбалског савеза Војводине буде Драган Симовић, а делегати су једногласно подржали овај предлог и изабрали Драгана Симовића за председника Фудбалског савеза Војводине и у новом четворогодишњем мандату од 2019. до 2023. године.

Драган Симовић је затим у кратким цртама представио програм који ће као први човек Фудбалског савеза Војводине спроводити у наредном мандатном периоду.

У наставку заседања чланови Скупштине су једногласно усвојили и предлог председника Драгана Симовића да у Извршном одбору Фудбалског савеза Војводине, поред Драгана Симовића као председника, буду и Горан Драча – заменик председника, Мирко Дуброја – подпредседник, Самарџић Драгољуб – подпредседник, Катић Велибор – подпредседник, Кострешевић Новак, Ненад Николић, Срђан Завишин, Горан Старчевић, Дејан Сантрач, Горан Антић, Жељко Кнежевић, Лазар Вјештица, Мајо Вујовић и Бранислав Булатовић.

Признање за досадашњи рад добио је и Генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић којем је поверен нови четворогодишњи мандат.

На предлог председника Драгана Симовића је изабран и Надзорни одбор Фудбалског савеза Војводине на чијем ће челу бити председник Љубиша Попов и чланови Петар Тадић, Сергеј Шкорић, Дејан Гркић и Цвета Маринков.

2019-03-03T19:48:05+02:0002. 03. 2019.|