Bulevar oslobođenja 92/V, 21 102 Novi Sad; T: 021/421-401; 021/420-885; 064/8455-490; F: 021/66-23-460|kancelarija@fsv.rs

Dragan Simović izabran za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, 06. oktobra 2022. godine,  održana je Izborna skupština Fudbalskog saveza Vojvodine za mandatni period od 2022. – 2026. godine. Izabran je predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine za ovaj četvorogodišnji mandat, a jednoglasno poverenje je ponovo dobio Dragan Simović. Time se zvanično završila izborna procedura na teritoriji Fudbalskog saveza Vojvodine.

Sednica Izborne skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine je počela time što je pred delegate, goste i predstavnike medija izašao predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović, koji je, otvarajući sednicu Skupštine pozdravio sve prisutne delegate i goste među kojima su bili generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, predsednik Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije nebojša Živanović, predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Zdravković, direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić, generalni sekretar Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Darko Ramovš i kandidat za predsednika Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije Zoran Ignjatović.

Zatim je usvojen Dnevni red, a jednoglasnim odlukama bez primedbi i duskusija, 53 od 58 članova Skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine usvojili su radna tela Izborne Skupštine i izveštaj Verifikacione komisije koja je potvrdila da delegati mogu pravosnažno da donose odluke.

Sve prisutne je pozdravio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, a zatim je na redu bila centralna tačka današnje Izborne skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine – izbor predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine za mandatni period od 2022. – 2026. godine.

Predsednik odbora za sprovođenje izbora Miloš Ponjević saopštio je da su izborni procesi u opštinskim i područnim savezima sprovedeni po propisima i da je za funkciju predsednika FSV u roku.

Predsednik radnog predsedništva je zatim stavio na glasanje predlog da predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine bude Dragan Simović, a delegati su jednoglasno podržali ovaj predlog i izabrali Dragana Simovića za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine i u novom četvorogodišnjem mandatu od 2022. do 2026. godine.

Dragan Simović je zatim u kratkim crtama predstavio program koji će kao prvi čovek Fudbalskog saveza Vojvodine sprovoditi u narednom mandatnom periodu.

U nastavku zasedanja članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i predlog predsednika Dragana Simovića da u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Vojvodine, pored Dragana Simovića kao predsednika, budu i Goran Drača, Dragoljub Zbiljić, Željko Knežević i Velibor Katić – potpredsednicii, Branko Pavlović, Aleksandar Ćirić, Kostrešević Novak, Srđan Zavišin, Branislav Pandurov, Predrag Ratković, Duško Grujić, Zoran Kostadinov, Zoran Šćepanović i Brankica Tabak.

Odbor za hitna pitanja čine Dragana Simović, Goran Drača, Željko Knežević, Srđan Zavišin i Branko Pavlović.

Priznanje za dosadašnji rad dobio je i Generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić kojem je poveren novi četvorogodišnji mandat.

Na predlog predsednika Dragana Simovića je izabran i Nadzorni odbor Fudbalskog saveza Vojvodine na čijem će čelu biti predsednik Zoran Purić i članovi Radoslav Bošković, Ilija Vukoje, Živan Paunović i Cveta Marinkov.

Funkciju disciplinskog inspektora obavljaće Marija Mitrović.

U sastav Disciplinske i etičke komisije izabrani su Vladimir Brkljač, Saša Jevtić, Dragan Novaković, Veselin Miličković i Bojan Buha.

Komisija za žalbe će raditi u sastavu Božidar Beronja, Goran Medaković, Dušan Milićev, Goran Nedić i Rudin Lagundžić.

 

2022-10-07T17:42:50+02:0007. 10. 2022.|