Драган Симовић изабран за председника Фудбалског савеза Војводине

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, 06. октобра 2022. године,  одржана је Изборна скупштина Фудбалског савеза Војводине за мандатни период од 2022. – 2026. године. Изабран је председник Фудбалског савеза Војводине за овај четворогодишњи мандат, а једногласно поверење је поново добио Драган Симовић. Тиме се званично завршила изборна процедура на територији Фудбалског савеза Војводине.

Седница Изборне скупштине Фудбалског савеза Војводине је почела тиме што је пред делегате, госте и представнике медија изашао председник Фудбалског савеза Војводине Драган Симовић, који је, отварајући седницу Скупштине поздравио све присутне делегате и госте међу којима су били генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, председник Фудбалског савеза региона Западне Србије небојша Живановић, председник Фудбалског савеза Београда Марко Здравковић, директор млађих селекција ФСС Никола Лазетић, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије Дарко Рамовш и кандидат за председника Фудбалског савеза региона Источне Србије Зоран Игњатовић.

Затим је усвојен Дневни ред, а једногласним одлукама без примедби и дускусија, 53 од 58 чланова Скупштине Фудбалског савеза Војводине усвојили су радна тела Изборне Скупштине и извештај Верификационе комисије која је потврдила да делегати могу правоснажно да доносе одлуке.

Све присутне је поздравио генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, а затим је на реду била централна тачка данашње Изборне скупштине Фудбалског савеза Војводине – избор председника Фудбалског савеза Војводине за мандатни период од 2022. – 2026. године.

Председник одбора за спровођење избора Милош Поњевић саопштио је да су изборни процеси у општинским и подручним савезима спроведени по прописима и да је за функцију председника ФСВ у року.

Председник радног председништва је затим ставио на гласање предлог да председник Фудбалског савеза Војводине буде Драган Симовић, а делегати су једногласно подржали овај предлог и изабрали Драгана Симовића за председника Фудбалског савеза Војводине и у новом четворогодишњем мандату од 2022. до 2026. године.

Драган Симовић је затим у кратким цртама представио програм који ће као први човек Фудбалског савеза Војводине спроводити у наредном мандатном периоду.

У наставку заседања чланови Скупштине су једногласно усвојили и предлог председника Драгана Симовића да у Извршном одбору Фудбалског савеза Војводине, поред Драгана Симовића као председника, буду и Горан Драча, Драгољуб Збиљић, Жељко Кнежевић и Велибор Катић – потпредседниции, Бранко Павловић, Александар Ћирић, Кострешевић Новак, Срђан Завишин, Бранислав Пандуров, Предраг Ратковић, Душко Грујић, Зоран Костадинов, Зоран Шћепановић и Бранкица Табак.

Одбор за хитна питања чине Драгана Симовић, Горан Драча, Жељко Кнежевић, Срђан Завишин и Бранко Павловић.

Признање за досадашњи рад добио је и Генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић којем је поверен нови четворогодишњи мандат.

На предлог председника Драгана Симовића је изабран и Надзорни одбор Фудбалског савеза Војводине на чијем ће челу бити председник Зоран Пурић и чланови Радослав Бошковић, Илија Вукоје, Живан Пауновић и Цвета Маринков.

Функцију дисциплинског инспектора обављаће Марија Митровић.

У састав Дисциплинске и етичке комисије изабрани су Владимир Бркљач, Саша Јевтић, Драган Новаковић, Веселин Миличковић и Бојан Буха.

Комисија за жалбе ће радити у саставу Божидар Бероња, Горан Медаковић, Душан Милићев, Горан Недић и Рудин Лагунџић.

 

2022-10-07T17:42:50+02:0007. 10. 2022.|