Dragan Simović izabran za predsednika FSV

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je Izborna skupština Fudbalskog saveza Vojvodine za mandatni period od 2016. – 2020. godine. Izabran je predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine za ovaj četvorogodišnji mandat, a jednoglasno poverenje je ponovo dobio Dragan Simović. Time se zvanično završila izborna procedura na teritoriji Fudbalskog saveza Vojvodine.

Sednica Izborne skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine je počela time što je pred delegate, goste i predstavnike medija izašao predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović, koji je, otvarajući sednicu Skupštine pozdravio sve prisutne delegate i goste među kojima su predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić, potpredsednici FS Srbije Savo Milošević i Željko Kojić, generalni sekretar FS Srbije Nebojša Ivković, direktor mlađih selekcija FS Srbije Mitar Mrkela, predsednik FS Beograda Slaviša Kokeza i generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda Jovan Šurbatović.

Zatim je usvojen Dnevni red, a jednoglasnim odlukama bez primedbi i duskusija, 64 od 65 članova Skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine usvojili su radna tela Izborne Skupštine i izveštaj Verifikacione komisije koja je potvrdila da delegati mogu pravosnažno da donose odluke.

Sve prisutne je pozdravio potpredsednik FS Srbije Željko Kojić, a zatim je na redu bila centralna tačka današnje Izborne skupštine Fudbalskog saveza Vojvodine – izbor predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine za mandatni period od 2016. – 2020. godine.

Pred delegate je izašao predsednik Odbora za sprovođenje izbora u Fudbalskog saveza Vojvodine Goran Jović koji je podneo izveštaj o izbornoj proceduri u FFudbalskog saveza Vojvodine. On je naglasio da je izborni proces sproveden bez problema i u demokratskoj atmosferi.

Predsednik Verifikacione komisije Saša Živković je, obraćajući se prisutnima, rekao da je jedini kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine u predstojećem četvorogodišnjem mandatu od 2016. – 2020. godine Dragan Simović.

Predsednik radnog predsedništva Srđan Zavišin je zatim stavio na glasanje predlog da predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine bude Dragan Simović, a delegati su jednoglasno podržali ovaj predlog i izabrali Dragana Simovića za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine i u novom četvorogodišnjem mandatu od 2016. do 2020. godine.

Zatim je Dragan Simović u kratkim crtama prezentirao program koji će kao prvi čovek Fudbalskog saveza Vojvodine sprovoditi u narednom mandatnom periodu.

U nastavku zasedanja članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i predlog predsednika Dragana Simovića da u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Vojvodine budu Goran Drača, Nenad Nikolić, Srđan Zavišin, Zoran Purić, Jovica Lakić, Goran Starčević, Predrag Ratković, Predrag Perović, Aleksandar Umetić, Slavko Tuvedžić, Mirko Dubroja, Goran Antić, Mirko Vavan, Mirko Aleksić, Nenad Rončević, Radovan Ivetić, Stanko Matić, Marjan Rnić, Đorđe Žutić i Miodrag Cvijić.

Na predlog predsednika Dragana Simovića je izabran i Nadzorni odbor Fudbalskog saveza Vojvodine na čijem će čelu biti predsednik Ljubiša Popov i članovi Novak Kostrešević, Petar Tadić, Dragan Dronjak i Cveta Marinkov.

2019-03-02T17:42:26+02:0015. 04. 2016.|