У Сремској Митровици почело овосезонско Првенство Војводине у футсалу за девојчице

У недељу 20. новембра 2016. године у ПСЦ „Пинки“ у Сремској Митровици одиграно је 1. и 2. коло Првенства Војводине у футсалу 4+1 за девојчице 2002. годиште и млађе.
Домаћин је био Женски фудбалски клуб „Сремице“.
Поред екипе домаћина, учесници су биле екипе: ЖФК „Војводина“ из Новог Сада, ЖФК „Спартак“ из Суботице, ЖФК „Раднички 1919“ из Зрењанина, ЖФК „Будућност“ из Банатског Брестовца и ЖФК „Инђија“ из Инђије.

Надметање девојчица у футсалу је отворио је Владимир Санадер, градоначелник Сремске Митровице. Обраћајући се учесницима и публици истакао је важност бављења спортом за здрав живот сваког детета.

Поред градоначелника Санадера, учесницима турнира се обратио и Илија Недић, начелник Градске управе за културу спорт и омладину Сремске Митровице који је о турниру рекао: “Циљ туринира је дружење девојчица, афирмисање женског фудбала и популарисање међу млађим узрастима широм фудбалске Војводине. ЖФК “Сремице” је један репрезентативан клуб из Сремске Митровице и ево већ постоји близу четири године. На најбољи начин афирмише развој женског фудбала и уопште женског спорта и привлачи велики број женске популације свих годишта да се баве женским фудбалом који је у експанзији како код нас тако и у Европи и свету.”

И Данијела Стојиљковић Савић, председница ЖФК „Сремице“, обратила се учесницима истакавши: „Ми смо пре две године кренули у једну озбиљну промоцију женског фудбала и на овај начин само желимо да потврдимо да стојимо делом иза својих речи, јер уколико желимо да промовишемо женски фудбал и бављење спортом, ми морамо да се потрудимо да на било који начин организујемо деци оваква и слична дешавања и да им једноставно створимо могућност да се баве спортом. На овом турниру акценат је на најмлађим девојчицама само из разлога јер оне немају право наступа у регуларном такмичењу и управо овако желимо да их мотивишемо да се укључе, да играју фудбал, да се баве спортом на било који начин“.

Након свечаности на отварању одиграно је шест утакмица и постигнути су следећи резултати:
ЖФК „Војводина“ – ЖФК „Будућност“ 17:0 (10:0)
ЖФК „Сремице“ – ЖФК „Раднички 1919“ 7:0 (4:0)
ЖФК „Спартак“ – ЖФК „Инђија“ 4:2 (3:0)
ЖФК „Будућност“ – ЖФК „Сремице“ 1:11 (0:5)
ЖФК „Спартак“ – ЖФК „Војводина“ 1:3 (0:3)
ЖФК „Инђија“ – ЖФК „Раднички 1919“ 0:7 (0:5)

Следећи такмичарски дан, односно 3. и 4. коло, ће се играти у 04. децембра 2016. године у Инђији.

2018-09-20T17:31:28+02:0022. 11. 2016.|