Селективно окупљање девојчица у Оџацима

Прво селективно окупљање играчица женске пионирске селекције ФСВ У-13 (2004. и млађе) у овој години одржано је у среду 22. марта 2017. у Оџацима на стадиону ОФК “Оџаци”. Селективном окупљању се одазвало 30 играчица из 13 клубова и школа фудбала из целе Војводине, док је 10 играчица изостало због здравствених проблема. Циљ овог окупљања било је сагледавање тренутног квалитета већ позиваних девојчица, као и упознавање са квалитетом 7 нових девојчица.

Окупљање је почело у 10 часова прозивком и договором око програма окупљања, а након тога је у 11 часова одржан и селективни тренинг који је имао за циљ да девојчице покажу своје тренутне индивидуалне техничко-тактичке способности, као и вештине у мањим односима и групама, након тренинга уследила је пауза за ужину.

У 13 часова одржана је теоретска припрема са темом: “Модел играчице селекције ФСВ У-13”. Овде су девојчицама представљене особине и способности које треба да красе сваку играчицу ове селекције, на чему треба да раде и шта се очекује од сваке када дође на селективно окупљање.

Међусобна селективна тренинг утакмица 11 против 11 одржана је у 14 часова у трајању од 2×30 мин., где су девојчице биле подељене у две подједнаке екипе (наранџаста против љубичасте). Резултат је био 7-6 за наранџасту екипу.

Девојчице су на терену и ван њега приказале изузетно залагање, одговорност, као и висок ниво фудбалске интелигенције и способност да се брзо уклопе у колектив, што је и био највећи циљ овог окупљања. Наредна селективна активност биће одржана у априлу, а термин ће бити накнадно објављен.

Цели догађајем је више него успешно руководио селектор ове женске селекције Ренато Пирша, а овим путем се захваљујемо љубазним домаћинима на гостопримству које су указали тренерима и девојчицама у селекцији.

2018-09-20T08:38:31+02:0027. 03. 2017.|