Селективно окупљање девојчица У Новим Карловцима

Прво пролећно селективно окупљање играчица женске пионирске селекције ФСВ У-13 (2005. и 2006.) и  У-15 (2003. и 2004.) у овој години одржано је у среду 28. марта 2018. године у Новим Карловцима (поред Инђије) на стадиону ФК “Полет”. Селективном окупљању се одазвало близу 60 играчица из 18 клубова и школа фудбала из целе Војводине. Циљ овог окупљања било је сагледавање тренутног квалитета већ позиваних девојчица, као и упознавање са квалитетом неколико нових девојчица.

Окупљање је почело у 10 часова прозивком и договором око програма окупљања, а након тога је у 11 часова одржан и селективни тренинг који је имао за циљ да девојчице покажу своје тренутне индивидуалне техничко-тактичке способности, као и вештине у мањим бројчаним односима, као и у групама које су радиле на моделу игре кроз захтеве на скраћеном простору, након тренинга уследила је пауза за ужину.

Међусобна селективна тренинг утакмица 11 против 11 одржана је у 14.30 часова у трајању од 2×30 мин., где су девојчице биле подељене у две подједнаке екипе (наранџаста против зелене). Резултат је био у другом плану, а утакмица је оправдала очекивања селектора у смислу адаптације играчица на игру на великом терену, као и примену захтева из модела игре који су претходно тражени у преподневном тренингу.

Девојчице су на терену и ван њега приказале изузетно залагање, одговорност, као и висок ниво фудбалске интелигенције и способност да се брзо уклопе у колектив, што је и био највећи циљ овог окупљања. Наредна селективна активност предвиђена је за 26. април, а место окупљања ће бити накнадно објављено.

Ову сјајну акцију више него успешно су организовали селектори ФСВ Пирша Ренато, Струњаш Златко и Хемун Бојан, док је Савић Немања изостао због болести.

Овим путем Фудбалски савез Војводине се захваљује љубазним домаћинима из ФК „Полет“ у Новим Карловцима на гостопримству које су указали тренерима и девојчицама у селекцији.

Видео прилог са овог догађаја се може погледати ОВДЕ.

 

2018-09-10T23:40:27+02:0003. 04. 2018.|