Празник фудбала за девојчице у Новом Саду

Селективно окупљање играчица женске пионирске селекције ФСВ У-13 одржано је у четвртак 17. новембра 2016. године у Новом Саду на терену СЦ „Сајмиште“, а на програму је била утакмица са одговарајућом селекцијом девојчица ШФ „Бистрица“ из Новог Сада.

Ренато Пирша, селектор ове селекције и тренери Вајда Фанђо, Немања Савић и Милош Савић, ентузијасти и фанатици (у најпозитивнијем смислу речи) каквима се поноси фудбалска Војводина и на којима може да нам позавиде и светска и европска кућа фудбала, били су главни организатори и реализатори овог сјајног окупљања.

Ово је било последње селективно окупљање за ову годину. Позиву се одазвала 21 играчица из 13 клубова и школа фудбала из целе Војводине.
У 12 часова одиграна је селективна утакмица у трајању од 3 пута по 30 минута. Резултат је био 7-3 (2-1, 2-0, 3-2) за девојчице ШФ „Бистрица“, а стрелци за селекцију су биле Наталија Обрадовић, Милица Шарић и Кристина Нађ. Утакмица је била специфична с обзиром да су већина девојчица из ШФ „Бистрица“ уједно и чланице ове селекције, да је неколико девојчица први пут на селективном окупљању и да већи број њих по први пут игра на великом терену.
Оно што је оставило највећи утисак на селекторе, тренере, родитеље и публику је квантитет (велики број девојчица) у ова два узраста (2004. и 2005.) и унутар тога велики квалитет присутних девојчица у обе екипе. Селектор Ренато Пирша и тренер селекције Фанђо Вајда ће бити на „слатким мукама“ приликом састављања спискова за наредна окупљања, која ће се одржати на пролеће следеће године.
Овим путем се захваљујемо ШФ „Бистрица“ на помоћи око организације овог окупљања.

2018-09-20T17:30:43+02:0018. 11. 2016.|