Празник женског фудбала у Новом Саду – ЖФК „Војводина“ победник Првенства Војводине у футсалу

У суботу, 04. марта 2017. године, у Спортској хали на Сланој бари у Новом Саду, завршено је Првенство Војводине у футсалу за девојчице.

У сјајној атмосфери и у изванредној организацији женског фудбалског клуба „Војводина“ овосезонски победник је ЖФК „Војводина“ (Нови Сад) која је у сјајној финалној утакмици савладала одличну екипу ЖФК „Сремице“ (Сремска Митровица) резултатом  6:1.

У веома квалитетној и узбудљивој утакмици за треће место девојчице из ЖФК „Спартак“ (Суботица) савладале су вршњакиње из екипе ЖФК „Раднички 1919“ (Зрењанин) резултатом 3:1.

У утакмици за пето место састале су се новоформирани женски фудбалски клубови, а боље су биле девојчице из ЖФК „Инђија“ које су савладале девојчице из ЖФК „Будућност“ (Банатски Брестовац) резултатом 7:1.

Одигране су и три ревијалне утакмице у којима су се састале девојчице из селекција Срема, Баната и Бачке, а постигнути су следећи резултати:

Бачка – Срем 2:1

Срем – Банат 1:4

Банат – Бачка 3:3

После финалне утакмице свим екипама су уручени пехари за освојени пласман.

И на крају не може а да се не каже да је после оваквог такмичења будућност војвођанског женског фудбала веома светла и на стабилном ногама.

2018-09-20T09:15:24+02:0006. 03. 2017.|