Одржан састанак руководства ФСВ са делегатима и клубовима ВФЛ „Југ“

После одлуке привремене комисије ИО ФСВ за делегирање судија, делегата и вођење дисциплинског поступка у ВФЛ „Југ“ о суспензији првенства, у просторијама ФСВ су одржана два састанка.

Горан Драча, заменик председника ФСВ, Миодраг Цвијић, генерални секретар, Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије и Драган Новаковић, председник Комисије за безбедност, најпре су разговарали са делегатима, са циљем да их упознају са предузетим мерама и да им дају додатне смернице за обављање службене дужности.

Од 28 делегата са листе ВФЛ „Југ“ нису била присутна само четворица. Делегати су прихватили замерке изнете на њихов рад, подржавши руководство савеза у настојањима да смире тензије и обезбеде регуларне услове у наставку првенства.

На састанку са представницима клубова није било изостанака. Разговор је трајао готово 90 минута у којем је било и оштрих коментара на рачун исхода појединих утакмица, али је једногласно изнет став да терен мора да буде једино мерило за пласман.

Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, истиче да су састанци били конструктивни и да су делегатима дате смернице на пољу безбедоносног аспекта, а да је представницима клубова предочено да се неће толерисати притисци и да ће сваки вид неспортског понашања бити санкционисан у сарадњи са надлежним државним органима.

Данас се очекује одлука да ли ће првенство бити настављено.

2018-09-10T23:31:23+02:0018. 04. 2018.|