Одржани семинари делегата и судија све три Војвођанске фудбалске лиге

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије, у Старој Пазови, у петак, суботу и недељу одржани су семинари делегата и судија Војвођанских фуддбалских лига „Север“, „Југ“ и „Исток“.

Семинаре је отварао Ђорђе Жутић, председник Струковне организације судија ФСВ, а Генерални секретар се у сва три дана обраћао делегатима и судијама пожелевши им успешан рад и успешну сезону.

У петак, учеснике семинара је поздравио и Председник Струковне организације судија Фудбалског савеза Србије Милан Караџић.

Делегати и судије су прво имали проверу здравствене способности којом је руководио доктор Павле Максимовић.

Током преподнева судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Милан Радаковић, национални фитнес инструктор ФСС.

У послеподневним сатима учесницима је презентована ревизија Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА видео материјала. Овим делом семинара је руководила Комисија за унапређење суђења и предавач Никола Томичић.

Делегати и судије су затим проверавали теоретску спремност путем видео теста. Делегати су, такође, имали проверу теоретског знања из Пропозиција такмичења.

На крају, свим делегатима и судијама су подељене најновије књиге Правила фудбалске игре.

 

2018-09-22T13:13:15+02:0008. 08. 2016.|