Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

Седма седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине којом је председавао председник ФСВ Драган Симовић одржана је у Новом Саду. Поред усвајања записника са претходних седница Извршног одбора и Секретаријата усвојени су и извештаји такмичарских, судијских и дисциплинских органа за такмичарску 2016./17. сезону, донето је и низ важних одлука везаних за почетак нове такмичарске сезоне.

Гост на седници ИО ФСВ био је Милутин Баштовановић, члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, који је говорио о регуларности и начину на утицај на регуларност на Српским фудбалским лигама.

Генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић је говорећи о верификацији састава свих лига нагласио да је посебан акценат стављен на инсистирање на строгом поштовању Правилника о стручно-педагошком раду и где је клубовима 28. јул постављен као рок да се изјасне да ли су у могућности да овај Правилник испоштују како би могли узети учешће у предстојећој такмичарској сезони.

Усвојене су и Пропозиције свих такмичења под ингеренцијом Фудбалског савеза Војводине.

Нова и битна одлука је да ће се све утакмице Српске лиге ВОЈВОДИНА морати обавезно снимати и снимак утакмице у прописаном року доставити у ФСВ.

Именовани су надлежни такмичарски, дисциплински и судијски органи за предстојећу сезону.

Утврђене су листе делегата и судија.

Усвојена је и веома важна одлука о промени система такмичења у лигама млађих категорија за такмичарску 2018./19. сезону.

Покренута је и иницијатива за увођење додатних бараж утакмица за попуну Војвођанских фудбалских лига, тако да би бараж утакмице у првој фази играле и другопласиране и трећепласиране екипе из подручних фудбалских савеза што би по општој оцени допринело регуларности такмичења и много већој заинтересованости широког фидбалског аудиторијума у Војводини.

2018-09-17T16:41:45+02:0015. 07. 2017.|