Одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине

Уз присуство 15 чланова, одржана је седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, а председавао је Драган Симовић, председник ФСВ. Једна од важнијих тачака дневног реда била је је усвајање предлога Статута ФСВ.

Како је истакао генерални секретар Миодраг Цвијић, јавна расправа је трајала месец дана и све одредбе усклађене су са Законом о спорту, Статутом ФСС и прописима Републике Србије и на крају је Комисија за правна питања ФСВ, са председником Дејаном Логарушићем на челу, дала „зелено светло“ предлогу. Извршни одбор је, једногласно, упутио предлог Скупштини на усвајање, а заказана је за 10. фебруар у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. Такође, усвојен је и план рада ФСВ за 2017. годину.

Ђорђе Жутић, председник судијске организације, дао је исцрпан извештај о раду нагласивши да је у тешким временима из касе ФСВ издвојен новац за Талент-ментор програм у којем су учествовала 32 судија, а све под „будним оком“ Милорада Мажића.

О раду тренерске организације известио је, такође, Миодраг Цвијић нагласивши да је урађена евиденција тренера, као и да се ради на едукацији и школовању за „Б“ и „Ц“ лиценцу, а остало је да се изабере ново руководство тренерске организације.

Извештај инструкторске службе је, такође, усвојен, а за председника исте изабран је Горан Љубинковић.

Пролећна сезона на теренима Војводине ће трајати од 11. марта до 4. јуна. Утакмице баража биће на програму 17. и 22. јуна. Финале Купа Војводине биће 14. јуна.

Предлог председника ФСВ Драган Симовића да чланарина за пролећни део остане иста наишао је на једногласно одобравање.

Семинари службених лица ФСВ ће бити од 4. до 6. марта.

Конференције клубова ће се одржати по следећем распореду:

Српска лига ВОЈВОДИНА – 31. јануар (Нови Сад)

ВФЛ Север – 31. јануар (Србобран)

ВФЛ Исток – 01. фебруар (Зрењанин)

ВФЛ Југ – 01. фебруар (Нови Сад)

Женски фудбал – 01. фебруар (Нови Сад)

Футсал – 01. фебруар (Нови Сад)

2018-09-20T09:34:48+02:0030. 01. 2017.|